Eрдоган прогласио побједу и освету, славило се у Сарајеву

Око 100 аутомобила и дупло више људи окупило се синоћ код ресторана Турказ на Илиџи, чије је двориште цијело окићено заставама турске Партије правде и развоја (АКП), коју предводи премијер Реџеп Тајип Ердоган. Нешто прије 22 сата, колона аутомобила на које су причвршћене заставе Ердогана и његове партије, а уз буку аутомобилских труба, музику и […]

понедељак, 31 марта, 2014 / 08:07

Око 100 аутомобила и дупло више људи окупило се синоћ код ресторана Турказ на Илиџи, чије је двориште цијело окићено заставама турске Партије правде и развоја (АКП), коју предводи премијер Реџеп Тајип Ердоган.

Нешто прије 22 сата, колона аутомобила на које су причвршћене заставе Ердогана и његове партије, а уз буку аутомобилских труба, музику и пјесму кренула је у вожњу и част побједе АКП-а на изборима.

Реџеп Тајип Ердоган прогласио је побједу своје Партије правде и развоја на локалним изборима и обећао је да ће се осветити непријатељима.

Обраћајући се синоћ присталицама у Анкари, Ердоган је захвалио свима који су гласали за њега јер су тиме подржали како је рекао, турске идеале и политику.

Многи ће морати да бјеже! (не само с Твитера)

Премијер је поручио да ће да "уђе у јазбину" непријатеља који су га оптужили за корупцију и изнијели у јавност државне тајне. "Платиће они за то. Многи ће сада морати да бјеже", рекао је Ердоган.

Он је додао да је против неких лично поднио кривичну пријаву, пренио је Би-Би-Си.
Након пребројаних 60 одсто гласова након јучерашњих избора АКП води са 47 одсто у односу на 27 одсто, колико је освојила главна опозициона Републиканска народна партија /ЦХП/, коју је основао Мустафа Кемал Ататурк, оснивач модерне Турске.

Избори су протекли су у сијенци сукоба, у којима је страдало осам особа а двадесет их је повријеђено.