Епл и Гугл пред конгресом због праћења корисника

Група америчких парламентараца позвала је неке од руководилаца компанија Епл и Гугл да узму учешће на засиједању Конгреса посвећеном приватности у области мобилних технологија. Епл и Гугл су пред Конгрес позвани након што су ‘оптужени’ да биљеже кретања својих корисника. Сенатор из Демократске странке Ал Франкен, који предсједава подкомисијом за приватност, технологије и закон, објавио […]

петак, април 29, 2011 / 18:49

Група америчких парламентараца позвала је неке од руководилаца компанија Епл и Гугл да узму учешће на засиједању Конгреса посвећеном приватности у области мобилних технологија.

Епл и Гугл су пред Конгрес позвани након што су ‘оптужени’ да биљеже кретања својих корисника.

Сенатор из Демократске странке Ал Франкен, који предсједава подкомисијом за приватност, технологије и закон, објавио је да ће организовати 10. маја засиједање посвећено заштити приватности у области мобилних технологија.

Франкен је навео да су на заседање позвани руководиоци компанија Епл и Гугл, као и министарства правде и Савезне трговинске комисије.

Џобс: Прати вас Гугл, а не Епл

Стив Џобс је наводно одговорио једном кориснику на питање у вези недавне контроверзе око Ајфона, када је утврђено да се у том уређају чувају подаци о физичком кретању корисника.

Блог МекРаморс, преноси преписку једног свог посјетиоца који тврди да је Џобсу послао поруку у којој га пита зашто га његов ајФон прати.

"Објасните ми нужност алата за пасивно праћење кретања у мом АјФону. (…) Можда ми то можете појаснити прије него пређем на Гугл Андроид Дроид. Они ме не прате", питао је.

Џобсов одговор био је: "О, да, они то чине. Ми не пратимо никога. Информације које круже су нетачне".

С обзиром на то да је емаил прилично лако лажирати, није сигурно да ли је Џобсов одговор аутентичан, но Еплов шеф је у више наврата знао овако одговарати на директна питања корисника (и то увијек са свог АјФона, као што је и сада случај).

Епл се још увијек није огласио како би потврдио или демантовао да се ради о аутентичном маилу Џобса.Оставите одговор