Eпл хоће да купи права за пренос Премијер лиге

Епл намјерава придобити телевизијска права за пријенос утакмица фудбалске Премијер лиге Енглеске, након што истекну уговори Скај – ју и ЕСПН-у, преноси Дејли Мејл. Наиме, оваквим потезом америчка компанија настоји промовирати своје Епл ТВ услуге преко Атлантика, те се нада да ће куповина права за пренос Премијер лиге помоћи у продаји производа као што је […]

четвртак, 5 јануара, 2012 / 13:40

Епл намјерава придобити телевизијска права за пријенос утакмица фудбалске Премијер лиге Енглеске, након што истекну уговори Скај – ју и ЕСПН-у, преноси Дејли Мејл.

Наиме, оваквим потезом америчка компанија настоји промовирати своје Епл ТВ услуге преко Атлантика, те се нада да ће куповина права за пренос Премијер лиге помоћи у продаји производа као што је иПад.

Епл-ов највећи конкурент на тржишту, Гугл, такође намјерава узети дио ТВ права за пренос најквалитетније енглеске фудбалске лиге.

До сада је Скај био највећи “клијент” Премијер лиге са потрошених 1,6 милијарди фунти. Међутим, биће занимљиво видјети ко ће ове године изаћи као побједник, поготово када се зна да ће ЕСПН покушати повећати свој број преноса, те да ће се и Ал Џазира укључити у борбу за ТВ права.