Епизоде 144 и 145: Шта раде Комшо и Џафи без Додика у Предсједништву?

Врло је озбиљно да су муслимански чланови Предсједништва БиХ одобрили војну вјежбу без присуства српског представника. На сједницама 16. и 17. августа 2021. године, кулиминирала је колаборационистичко-поданичка психологија политичке Башчаршије.

четвртак, 19 августа, 2021 / 09:50

Наиме, ни више ни мање, на 144. ванредној сједници без Срба, они су затражили од "високог представника за Босну и Херцеговину да се укључи у рјешавање новонастале ситуације у вези са гашењем пожара"?!

Ватрогасац Шмит? 🙂

И то су то урадили формулацијом: "да искористи свој ауторитет и овлаштења како би се могле употријебити летјелице којима располаже Босна и Херцеговина, било војне, било цивилне, те да се омогући њихов хитан ангажман у свим ситуацијама које то захтијевају".

Ако је шта превршило мјеру у малигној комичности, онда је то ово. Дакле Љиљан Комшић и Шефик Џафи укључују нелегалног високог представника не само да доноси законе и санкционише Републику Српску у унутрашњим питањима до дневнополитичког нивоа, већ од њега захтијевају да буде и ватрогасац.

Хеликоптерски сервис РС је требало само лијепо замолити

Највјероватније, пошто хеликоптера у Ефбиху и Српској нема баш толики број, да су два муслиманска представника алудирали да Кристијан Шмит нареди Хеликоптерском сервису РС да извршава њихове налоге, јер су свјесни да је објективно немогуће да они Дејтонски крњи и политички шкрбави имају икакав ауторитет.

То је све још више утјерало комику у њих двојицу, оголивши их као обичне тужибабе и слуге туђина, којег желе користити против друге административне цјелине у државној заједници БиХ. Поготово су испали смијешни, када је на захтјев надлежних из Ефбиха Бобан Кустурић, директор Хеликоптерског сервиса РС, изјавио да су спремни помоћи.

Даље, дајемо званична саопштења уз наше поднаслове због лакшег праћења поданичке психологије и колонијалне свијести.

Епизода 145: ЕУ-Фора (Одобравају стране војне вјежбе)

Сједници су присуствовали предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић.

Предсједништво Босне и Херцеговине је на данашњој сједници одобрило одржавање Вјежбе "ЕУФОР-Брзи одговор 2021." а на основу писма упућеног од команданта Снага Европске уније (ЕУФОР) генерал-мајора Александера Плацера.

Дејтона ми: Ефбих као "јужни дио БиХ"

Ова редовна годишња вјежба ЕУФОР-а се одржава у складу са Општим оквирним споразумом за мир у Босни и Херцеговини, Анекс 1-А, Споразумом о војним аспектима мировног рјешења.

Вјежба "ЕУФОР-Брзи одговор 2021." ће бити одржана од 13. септембра 2021. до 3. октобра 2021. године у јужном дијелу Босне и Херцеговине. Вјежба омогућава провјеру ангажовања снага за пружање подршке босанскохерцеговачким властима при одржавању безбједног и стабилног окружења у Босни и Херцеговини.

Епизода 144: Ванредно-канадерско-Шмитовски

Сједници су присуствовали предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић.

Предсједништво Босне и Херцеговине примило је к знању информацију Министарства безбједности БиХ о дјеловању канадера из Републике Хрватске на гашењу пожара у Широком Бријегу, на основу билатералног споразума између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске.

Могућност "испита" канадера?

Предсједништво Босне и Херцеговине тражи од Министарства безбједности БиХ да у будућим ситуацијама испита могућност ангажмана истих или сличних летјелица на гашењу пожара и помоћи цивилним органима на територији Босне и Херцеговине.

Такође, од Министарства безбједности БиХ се тражи да настави са оваквом врстом праксе, позивајући се на билатералне уговоре и споразуме са сусједним државама, те друге доступне међународне механизме и да хитно реагује, у случају било какве дојаве, у гашењу пожара на територији Босне и Херцеговине.

Позив Шмиту да постане ватрогасац

Предсједништво Босне и Херцеговине позива високог представника за Босну и Херцеговину да се укључи у рјешавање новонастале ситуације у вези са гашењем пожара у Босни и Херцеговини, да искористи свој ауторитет и овлаштења како би се могле употријебити летјелице којима располаже Босна и Херцеговина, било војне, било цивилне, те да се омогући њихов хитан ангажман у свим ситуацијама које то захтијевају.