Епизода: Да Аулић каже коју против Шаровића

Члан Главног одбора СНСД-а Саша Аулић истакао је да је срамна политичка заоставшина Мирка Шаровића дијаметрално супротна његовим лажним обећањима која данас нуди, уздајући се у колективну амнезија грађана Српске.

субота, 30 јула, 2022 / 15:51

"Сачувај нас Боже промјена и општег напретка који нуди Мирко Шаровић", поручио је Аулић у изјави за Срну коментаришући Шаровићеву изјаву да они нуде грађанима "сигуран пут за нормалан живот, али и општи напредак", те да не обећавају што не могу остварити и да имају јасан план и знају тачно шта треба да раде за народ и Републику Српску.

Аулић је нагласио да је прва асоцијација на његову владавину 2000-их помиловане убице које су слободно шетале улицама Српске и још слободније спроводиле мафијашки терор под политичком заштитом.

Друга асоцијација, навео је Аулић, на власт СДС-а и ПДП-а је економски суноврат друштва, пустошење фабрика, криминална приватизација и масовна отпуштања радника која су за посљедицу имала пандемију незапослености и општи социјални понор.

"Трећа асоцијација је злочиначка небрига према пензионерима и вишемјесечно кашњење пензија које су исплаћиване нередовно и у умањеном, неријетко половичном износу. Баш као и плате које у том периоду нису биле редовне, већ су редовно касниле и биле мизерне и недостојне једног радника", нагласио је Аулић.

Он је пподсјетио да није било тако давно када је Шаровић у својству омиљеног сарајевског министра са пријетећим кажипрстом, са говорнице у Народној скупштини Републике Српске посланицима јасно ставио до знања да њега институције Републике Српске не занимају и не обавезују.

"И ако већ има образа да изађе пред грађане нудећи општи напредак и стабилност, онда би минимално требао да објасни тим истим грађанима због чега то није реализовао онда када је био у прилици и зашто је Република Српска била у општем расулу за вријеме његове владавине", истакао је Аулић.