Епилог са казнама за бруку из финала купа

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије суспендовала је на шест мjесеци Ратка Буторовића, Зорана Милинковића, Николу Лазетића и Марка Јовановића. Предсjедник Војводине Ратко Буторовић, тренер Зоран Милинковић (у међувремену отишао из клуба) и фудбалер Никола Лазетић кажњени су са по шест мjесеци забране обављања функције, односно играња, због инцидената у финалу Купа Србије. Истовjетну казну добио […]

петак, 3 јуна, 2011 / 18:53

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије суспендовала је на шест мjесеци Ратка Буторовића, Зорана Милинковића, Николу Лазетића и Марка Јовановића.

Предсjедник Војводине Ратко Буторовић, тренер Зоран Милинковић (у међувремену отишао из клуба) и фудбалер Никола Лазетић кажњени су са по шест мjесеци забране обављања функције, односно играња, због инцидената у финалу Купа Србије.

Истовjетну казну добио је и фудбалер Партизана Марко Јовановић.

Дисциплинска комисија поред тога је одлучила да Војводина следећу сезону почне са три бода минуса.

Једногодишње суспензије добили су комесар за безбjедност Војводине Милорад Чабрић и овлашћени представник тог клуба Мирослав Смајић.

Оба клуба кажњена су новчано са по 600.000 динара, док је нападач Партизана Принс Тејго кажњен са 140.000 динара због непристојне гестикулације према навијачима Војводине приликом прославе гола.

Новчаном казном од по 50.000 динара кажњени су сви играчи Војводине, осим Лазетића и голмана Жељка Бркића, помоћни тренер Марко Перовић, као и сви играчи Партизана, осим Јовановића, Тејга и Мохамеда Камаре.

Комисија је саопштила и да је покренут дисциплински поступак против нападача Партизана Марка Шћеповића.

Финале Купа 11. маја је почело са пола сата закашњења јер су играчи Војводине одбили да изађу на терен док сви њихови навијачи не уђу на стадион Црвене звезде, где се меч играо.

Незадовољан суђењем Слободана Веселиновића, новосадски тим је у 81. минуту напустио терен при вођству црно-белих од 2:1. Арбитар је сачекао 90. минут и свирао крај.

Играчи и стручни штаб Војводине одбили су да приме медаље, а меч је касније регистрован службеним резултатом 3:0 за Партизан.

Приликом прославе испод јужне трибине, Марко Јовановић је са навијачима пjевао увредљиву пjесму.Оставите одговор