Емир и НСО наступили у Њујорку

ЊУЈОРК – Емир Кустурица и „Но смокинг оркестар“ одржали су концерт у препуном „Линколн центру“ у Њујорку пред 3 500 људи, а наступ је почео пуштањем химне бившег СССР-а. Кустурица се на бини појавио у мајици са ликом Јурија Гагарина. "Приликом пуштања химне СССР-а, којом сваки наш концерт почиње, 70 одсто публике је устало, а […]

петак, јул 16, 2010 / 17:40

ЊУЈОРК – Емир Кустурица и „Но смокинг оркестар“ одржали су концерт у препуном „Линколн центру“ у Њујорку пред 3 500 људи, а наступ је почео пуштањем химне бившег СССР-а.

Кустурица се на бини појавио у мајици са ликом Јурија Гагарина.

"Приликом пуштања химне СССР-а, којом сваки наш концерт почиње, 70 одсто публике је устало, а остали су остали потпуно шокирани. Али, послије пет, шест тактова сви су били на ногама. Осим Американаца, у публици су били и Руси, Пољаци, Јапанци, Бугари, Нијемци, Французи, Мексиканци…" – рекао је вођа оркестра Неле Карајлић, који је састав публике открио поздрављајући их редом на њиховом матерњем језику.

Редари су рекли да у "Линколн центру" никада није било веселије, а публика је из пјесме у пјесму постајала све раздраганија, пела се на столице, играла.

Емир Кустурица и "Но смокинг оркестар" јуче су отпутовали за Летонију, а потом ће у Италију. Почетком септембра почињу припреме за извођење опере "Дом за вјешање", чија је премијера најављена за 5. новембар у "Сава центру".

Извођењем опере у Београду – рекли су музичари – почиње православна турнеја, која се наставља у Грчкој и Русији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *