Емир Бекрић: Не одвајам се од крста из Јерусалима!

Емир Бекрић није успео да донесе Србији медаљу са Игара, али је зато побрао бројне симпатије јавности због чињенице да је на сваком кораку представљао земљу из које потиче на најбољи могући начин. Харизматични 21-годишњи атлетичар, препознатљив по привременим тетоважама „Србија“, олимпијски кругови и „Лондон 2012“ у интервјуу за „Ало!“ је сумирао утиске из Лондона, […]

петак, 10 августа, 2012 / 16:15

Емир Бекрић није успео да донесе Србији медаљу са Игара, али је зато побрао бројне симпатије јавности због чињенице да је на сваком кораку представљао земљу из које потиче на најбољи могући начин.

Харизматични 21-годишњи атлетичар, препознатљив по привременим тетоважама „Србија“, олимпијски кругови и „Лондон 2012“ у интервјуу за „Ало!“ је сумирао утиске из Лондона, причао је о свом пореклу, Новаку Ђоковићу, а дотакао се и идола Усеина Болта, који га је мртав ‘ладан искулирао за фотографисање.

„Нисам разочаран због тога што нисам ушао у финале пошто сам истрчао олимпијску А норму и поставио државни рекорд. Имам само 21 годину и презадовољан сам што сам био део ове бајке. У авиону сам у неколико наврата размишљао колику сам част имао да презентујем своју земљу и надам се да сам то учинио на најбољи могући начин“, почео је причу Емир.

Тетоваже су те учиниле препознатљивим, а осим тога си показао и да си велики патриота…

Све тетоваже су привремене, њима сам желео сам представим своју земљу свету, не само себе као спортисту већ да виде људи одакле долазим, да нас упамте. Новак Ђоковић је тренутно најбољи амбасадор Србије у свету, а ја желим да једног дана то буде случај и са нама атлетичарима. Жао ми је само што нисам успео да упознам Нолета у Лондону јер смо ми атлетичари стигли касније.

Приметили смо да пре и после сваке трке љубиш крст око врата?

То ми је поклонио јерусалимски патријарх Иринеј приликом мог боравка у Израелу. Носим га јер сам побожан и свако вече се захваљујем Богу на свему.

Многе у Србији занима твоје порекло?

Можда немам чисто српско, али сам рођен у Београду, баш као и мој отац Атиф. Дека и бака су пореклом из Босне. Мајка Мирјана је Српкиња, њен покојни отац је био прота, високо свештенство.

Значи, као и сваки православац посећујеш цркву?

Нормално, редовно се молим Богу. У цркву идем једном у недељу или две, у зависности од обавеза и тренинга.

Претпостављамо да немаш проблем с певањем химне?

Химну певам, ништа спорно. Сигурно ме то питате због актуелне приче око мог пријатеља Асмира Колашинца. Мислим да су га новинари лоше разумели иако нисам био присутан када је давао интервју и не бих да се мешам. Знам само једно, Асмир је супер момак и сигурно није хтео ништа лоше да каже, завршио је причу Емир Бекрић, будућност наше атлетике.

П. Миловановић0 КОМЕНТАРА

 1. Ј… нас пас чиме се ми бавимо. Иде ли у цркву, љуби ли крст, би ли пјевао химну. Бла, бла!
  Као је ли му милије Босанско поријекло или деда прота!
  аааааааааааааааааааааааааа!
  Идиотлук!
  Човјек представља Србију, из Србије је, а вјера, религија, и ови мајмуни од религиозних представника су најмање битни!
  Шта би било да је рекао да једино у Бога вјерује, а да га религије не занимају?
  Ужасно глуп чланак, а била је гомила сличних ових дана, за више спротиста Србије, а и региона!
  x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(x-(

 2. ст

  Апсолутно потписујем.Нико се не бави заправо анализом резултата,једни акценат стављају на запажање о „српском роду“ у химни,други да би певао химну да је добио медаљу,о Бекрићевом крсту и тетоважи,а не о резултату…а још 113 спортиста из Србије има,а говори се о овима више него о медаљама.

  И што је било по медијима сексистичких чланака/слика о овим или оним спортисткињама…помислио сам да је то нова олимпијска дисциплина!

 3. Држава Србија и њен медијски простор показују врхунски дебилизам кад су спортисти и спорт у питању, као и у осталом и око других бтиних ствари!

  Колико курчења са Нолетом, па онда кад тај исти подбаци онда се покрију ушима, па ухвате ове мање познате момке терорисати глупавим питањима, а до олимпијаде ни један чланак вјерујем нису посветили оваквим као што је Емир или Стјепановић, затим онај Ужичанин Андрија Златић са медаљом..о њима нико никад није могао чути ни ријечи, јер медијима владају медијски тутумраци у Србији, а исто и још горе је једино у РС!

Оставите одговор