ЕМИ објављује непознате пјесме Пинк Флојда

Дискографска кућа ЕМИ почеће у септембру да објављује до сада непознате пјесме енглеске рок групе "Пинк Флојд", саопштила је данас ова компанија. Нумере су извучене из ЕМИ-јеве архиве и биће представљене публици постепено, у периоду од неколико мјесеци, у форми бокс сета и ремастерованих студијских снимака. "Радили смо заједно више од годину дана на овом […]

среда, мај 11, 2011 / 07:53

Дискографска кућа ЕМИ почеће у септембру да објављује до сада непознате пјесме енглеске рок групе "Пинк Флојд", саопштила је данас ова компанија.

Нумере су извучене из ЕМИ-јеве архиве и биће представљене публици постепено, у периоду од неколико мјесеци, у форми бокс сета и ремастерованих студијских снимака.

"Радили смо заједно више од годину дана на овом програму који обухвата све елементе који су `Пинк Флојд` учинили једном од најинспиративнијих снага у савременој музици", саопштио је директор ЕМИ-ја Роџер Факсон.

Објава је услиједила четири мјесеца након што је бенд потписао нови петогодишњи уговор са ЕМИ-јем, послије рјешавања правног спора.

"Пинк Флојд", који је потписао први уговор са овом издавачком кућом прије више од 40 година, најпознатији је по албумима "Тамна страна мјесеца", "Желио бих да си овдје" и "Зид".

Група је продала више од 200 милиона албума широм свијета, а албум "Тамна страна мјесца" само у САД продат је у 45 милиона копија.

Прошле године "Пинк Флојд" и ЕМИ су били у правном спору поводом намјере издавачке куће да "разбије" албуме ове групе и путем интернета почне продају појединачних пјесама.Оставите одговор