Елементарна непогода у Хан Пијеску

Начелник општине Хан Пијесак Горан Ашоња прогласио је стање елементарне непогоде због великих сњежних падавина које су проузроковале квар на далеководима, па је 600 домаћинстава остало без електричне енергије и воде. Из Републичке управе цивилне заштите саопштено је да висина снијега на Хан Пијеску достиже један метар, те да је за 14.30 заказана сједница Општинског […]

среда, 25 јануара, 2012 / 15:11

Начелник општине Хан Пијесак Горан Ашоња прогласио је стање елементарне непогоде због великих сњежних падавина које су проузроковале квар на далеководима, па је 600 домаћинстава остало без електричне енергије и воде.

Из Републичке управе цивилне заштите саопштено је да висина снијега на Хан Пијеску достиже један метар, те да је за 14.30 заказана сједница Општинског штаба Цивилне заштите којој ће присуствовати и начелник Подручног одјељења Цивилне заштите Соколац.

На подручју регије Соколац сви магистрални и регионални путни правци су проходни, док у вишим планинским предјелима и преко планинских превоја возила саобраћају отежано.

У општини Калиновик висина снијега је 55 центиметара, а непроходан је путни правац преко превоја Морине, док је у општини Соколац висина снијега 45 центиметара, а локални путеви су од синоћ непроходни и ради се на њиховом рашчишћавању.

У већини општина на подручју регије Бањалука стање је нормално и возила саобраћају несметано, осим подручја општине Кнежево, гдје је висина снијега у граду 60 центиметара, али је очишћен регионални пут, док се локални чисте по плану.
На подручју општине Мркоњић Град на регионалним путевима возила саобраћају нормално, док се локални путеви чисте према плану.

У општини Сребреница висина снијега у граду износи од 20 до 30 центиметара, а у брдским предјелима од 40 до 50 центиметара, док је снабдијевање електричном енергијом отежано.

Тренутно су без електричне енергије Мјесна заједница Сућеска, насеље Клотјевац и мјесна заједница Радошевићи. Екипе су на терену и отклањају квар.

Стање на подручју регије Требиње је редовно, а на подручју општине Невесиње висина снијега износи око осам центиметара, а у Гацку око седам центиметара.
На превоју Чемерно висина снијега је око 60 центиметара, док пут Невесиње – Калиновик, преко превоја Морине није проходан.

На подручју Подручног одјељења цивилне заштите Добој сви путеви су проходни, а просјечна дневна температура износи око пет степена Целзијуса.0 КОМЕНТАРА

  1. А што не напишете нешто о овом бламу јавног-јадног>додик>џомбић>милекић система електропривредеРС.

    Годинама кукају како је њихов (снсд-ов) катастрофалан рад са Олимпијским Центром Јахорине проузрокован „климатским промјенама“, „глобалним загријавањем“ несташицом снијега, бла, бла, бла… и ове године таман снијега колико хоћеш, кад оно прц..нема струје!

    http://www.palelive.com/jahorina-novosti/nestalo-struje-na-jahorini