Ел Команданте Вишковић примио изасланика Краљевине Норвешке

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањој Луци са специјалним изаслаником Краљевине Норвешке за Западни Балкан Арном Бјернстадом. Током састанка, којем је присуствовао и амбасадор Норвешке Олав Рајнертсен, предсједник Владе указао је да је, у конструктивном дијалогу, неопходно доћи до рјешења о свим важним питањима у БиХ.

среда, 2 фебруара, 2022 / 21:06

Предсједник Владе упознао је норвешког дипломату са ставовима Републике Српске у вези актуелне политичке ситуације у БиХ, те указао да је потребно да политички представници сва три конститутивна народа дођу до прихватљивог рјешења за будућност БиХ.

Предсједник Владе истакао је да је Република Српска нуди конкретна рјешења како би се превазишла актуелна политичка ситуација, уз међусобно уважавање и свијест за потребу постизања дијалога, а у интересу сва три конститутивна народа.

Током састанка, предсједник Владе указао је и да владе Републике Српске и Федерације БиХ, у међусобном дијалогу и уважавајући интересе народа које представљају, требају рјешавати одређена економска и инфраструктурна питања, због чега је недавно и упућен позив за заједничку сједницу двије владе.

Предсједник Владе нагласио је да је у заједничком интересу Републике Српске и Федерације БиХ да дође до договора о деблокади средстава за изградњу нових трафо станица и преносне мреже, као и у другим областима, попут изградње ауто путева и заштите домаћих пољопривредних произвођача од прекомјерног увоза из иностранства. Предсједник Владе истакао је да је што прије потребно доћи до договора у овим, конкретним питањима који су од од великог значаја за квалитет живота свих народа у БиХ.