Ел Џи: Први закривљени ОЛЕД телевизор на свијету

Ел Џи Електроникс је најавио почетак продаје првог закривљеног ОЛЕД телевизора на свијету (модел 55ЕА9800), који ће прво бити доступан корисницима у Јужној Кореји. Ел Џи је прва и једина компанија на свијету која ће у продаји имати моделе телевизора који посједују равне и закривљене ОЛЕД екране. Након више од пет година истраживања и развијања […]

уторак, април 30, 2013 / 01:06

Ел Џи Електроникс је најавио почетак продаје првог закривљеног ОЛЕД телевизора на свијету (модел 55ЕА9800), који ће прво бити доступан корисницима у Јужној Кореји. Ел Џи је прва и једина компанија на свијету која ће у продаји имати моделе телевизора који посједују равне и закривљене ОЛЕД екране.

Након више од пет година истраживања и развијања екрана са закривљењем најоптималнијим за људско око, компанија Ел Џи је на тржиште пласирала телевизор који у потпуности елиминише проблеме визуелне дисторзије и губљења детаља које је присутно код равних екрана.

„Наш закривљени ОЛЕД телевизор не представља само један од најсавременијих екрана данашњице, већ је и свједочанство истинске посвећености компаније Ел Џи Електроникс сталном унапређењу ТВ технологије и омогућавању да људи широм свијета уживају у најузбудљивијем корисничком искуству“, изјавио је Хавис Кwон, предсједник и извршни директор компаније Ел Џи Хоум Ентертејнмент.

Са дебљином од само 4,3 милиметра и тежином од 17 килограна, модел ЕА9800 производи живописну и реалну слику уз помоћ јединствене ВРГБ технологије. Захваљујући технологијама 4-Колор Пикселс и Колор Рифајнер, Ел Џи закривљени ОЛЕД телевизор емитује много оштрије и правилније боје у поређењу са другим екранима.

Наиме, сваки пиксел емитује црвену, зелену, плаву и бијелу боју, умјесто стандардне комбинације црвена/зелена/плава, која се користи у другим ОЛЕД екранима као и на већини екрана који се данас производе.

Интернационалне агенције за тестирање и издавање сертификата квалитета недавно су наградиле Ел Џи закривљени ОЛЕД телевизор за изузетан квалитет слике, док је овај модел почетком године добио и Ред Дот признање за најбољи дизајн.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *