Екстаза кокаинског краја помоћника секретара Владе РС: Хоће ли остати Додиков савјетник?

Генерални секретар Владе Републике Српске упутио је данас захтјев Влади за удаљење из републичких органа управе Марка Шукала, помоћника генералног секретара за правне и опште послове, речено је Срни у Влади Српске.

понедељак, 15 новембра, 2021 / 10:28

Захтјев је упућен због тога што је Шукало својим недоличним понашањем нанио штету угледу Влади Републике Српске.

Овим је потврђено да се иза иницијала лица М.Ш. којем је полиција пронашла непун грам кокаина и таблету екстазија, крије Додиков савјетник и запосленик Владе РС.

"Приликом вршења оперативно тактичке радње рације због посједовања опојне дроге лишена су слободе три лица и то: лице иницијала А.П. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,40 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, лице иницијала М.Ш. из Градишке код којег је пронађено и одузето 0,80 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин и једна таблета која својим изгледом асоцира на опојну дрогу екстази и лице И.Ј. из Бањалуке код којег је пронађено и одузето 0,83 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану", стоји у саопштењу из ПУ Бањалука.

Марко Шукало (29) је правник по занимању. До данас запослен као помоћник генералног секретара Владе Републике Српске за правне и опште послове, а савјетник је предсједника СНСД, Милорада Додика, за правна питања. Докторанд је на Правном факултету Универзитета у Београду. Раније је био одборник у Скупштини општине (данас града) Градишка.