Ексхумација Јасера Арафата почеће 27. новембра

Ексхумација посмртних остатака палестинског лидера Јасера Арафата почеће 27. новембра у присуству француских судија који ће утврдити узрок његове смрти, саопштио је данас предсједник палестинске истражне комисије Тауфик Тирави. "Отварање гробнице биће извршено 27. новембра када ће експерти узети узорке. Све ће бити обављено истог дана за неколико часова", рекао је Тирави. Он је додао […]

субота, 24 новембра, 2012 / 14:27

Ексхумација посмртних остатака палестинског лидера Јасера Арафата почеће 27. новембра у присуству француских судија који ће утврдити узрок његове смрти, саопштио је данас предсједник палестинске истражне комисије Тауфик Тирави.

"Отварање гробнице биће извршено 27. новембра када ће експерти узети узорке. Све ће бити обављено истог дана за неколико часова", рекао је Тирави.

Он је додао да ће, након тога, бити организована званична сахрана.

Узрок смрти бившег палестинског лидера истражује се пошто је једна лабораторија у Лозани на Арафатовим личним стварима пронашла трагове радиоактивног изотопа полонијум-210, што указује на то да је бивши лидер Палестинаца можда био отрован.

Арафат је умро 2004. године у војној болници недалеко од Париза.

Француски љекари су тада рекли да је умро од излива крви у мозак, неколико недјеља пошто се тешко разболио на свом имању на Западној обали.