Економско-стваралачка: Босонога наставља са производњом филмова и серија

Босонога продукција“, чија су остварења кроз протеклих десет година придобила велику пажњу регионалне и свјетске публике. Продукцијска кућа, иначе позната по серији и филму „Месо“, као и серији „Кости“ која ће премијеру доживјети на јесен, филмску и ТВ продукцију подигла је на нови ниво градњом савременог филмског студија.

понедељак, 29 јуна, 2020 / 08:50

Од првих нацрта до функционалног простора, смјештеног у Великом Блашком, надомак Бањалуке, требало је нешто више од два мјесеца каже Бранкица Јанковић, директорка „Босонога продукције“.

Управо у овом студију се, у продукцији Телекома Србија, тренутно снима прва сезона теленовеле „Хотел Балкан“.

„Градња филмског студија за нас је била велики и важан корак, али кључан како бисмо нашу продукцијску кућу и ову индустрију у Бањалуци и Републици Српској позиционирали раме уз раме са онима у региону. Био је то и логичан развој продукције која је кроз 11 година постојања неријетко освајала значајна признања и постављала нове стандарде“, истиче Јанковићева.Готово 100 домаћих филмских професионалаца ангажовано је на пројекту „Хотел Балкан“, теленовели која ће нам приказати двије Бањалуке – ону из тридесетих година прошлог вијека и ову данас. Према ријечима Јанковићеве, ова серија је, осим причом, занимљива и због поновне „градње“ некадашњег хотела Балкан.

„Студијски простор даје управо ту ширину и могућност да направите реплике простора, у овом случају старог бањалучког хотела. Међутим, нама је овај пројекат изузетно важан јер по први пут радимо у студијским условима, те истовремено учимо и развијамо се“, навела је.Из „Босонога продукције“ поручују како овдје неће стати, јер је у плану снимање друге сезоне „Хотела Балкан“.

Јесен би, како кажу, осим емитовања два остварења требало да донесе и неке нове серијске пројекте, као и проширење студијских капацитета градњом новог студија, те стварањем правог „филмског града“. Ова продукцијска кућа засигурно потврђује чињеницу да је филмски сектор други по величини креативни послодавац, одмах из ИЦТ-ја, и у којем се тренутно, само у сусједној Србији, ради на више од 20 пројеката.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *