Eколошка партија РС: Вријеме је за акцију

На основу одлуке предсједништва ЕПРС а у складу са нашим програмом и дјеловањем у 2012 години саопштавамо следеће: -као партија која је већ препозната у нашем народу,медијима, домаћој и страној јавности као авангардна са економско-еколошким програмом који је добио највише оцјене 2010 године од Европске комисије и домаће стручне јавности као реалан, авангардан и примјењив […]

недеља, 18 марта, 2012 / 10:32

На основу одлуке предсједништва ЕПРС а у складу са нашим програмом и
дјеловањем у 2012 години саопштавамо следеће:

-као партија која је већ препозната у нашем народу,медијима, домаћој и
страној јавности као авангардна са економско-еколошким програмом који је добио највише оцјене 2010 године од Европске комисије и домаће стручне јавности као реалан, авангардан и примјењив позивамо све у РС од владе РС,политичких партија,удружења грађана(спортских,културних,еколошких и других) као и руководства савеза удружења на републичком нивоу да се придруже нашој иницијативи о покретању јавне расправе у РС са темом:

"ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА КАО СТРАТЕШКИ РЕСУРС РС И ОСНОВА ЗА РАЗВОЈ И ЗАПОШЉАВАЊЕ У ОБЛАСТИ:

ПОЉОПРИВРЕДЕ(воћарство,ратарство,сточарство и др.)

ТУРИЗМА( спортски,здравствени,сеоски,етно-еколошки и др)

КОРИШЋЕЊА И ОБНОВОМ ШУМА као капиталног ресурса РС (пошумљавање,рециклажа,коришћење шумског блага под строгом контролом само за готове производе и др.)

ЗАШТИТА ИЗВОРА ПИТКЕ ВОДЕ(око 50% извора смо већ изгубили) ЗАШТИТОМ И КОРИШЋЕЊЕМ РИЈЕЧНИХ ТОКОВА И ЈЕЗЕРА(мораториј на изградњу хидроцентрала док се не изврши ревизија датих и планираних концесија, максимално коришћење тих ресурса за туризам и узгој рибе и осталих еколошки здравих организама за исхрану,наводњавање пречишћене воде за еколошки здраву храну)

УКЛАЊАЊЕ СВИХ ДЕПОНИЈА СМЕЋА И ТРАЈНО РЈЕШАВАЊЕ ОТПАДА РЕЦИКЛАЖОМ(невјероватно колико је то једноставно,колико ту има новца у
рециклажи и обзиром на број становника РС за 4 године може то трано
ријешити)

ИЗГРАДЊЊА КОЛЕКТОРА У СВИМ ГРАДОВОМА РС(срамота 2 града у РС имају ријешен систем пречишћаваља отпадних вода,по малим,средњим и великим водотоцима нам теку канализације,неодговорни привредници(боље рећи инспекција апсолутно ништа не ради)нам свакодневно из својих бензинских пумпи,погона из разних области просипају у ријечне токове поред канализације и разне токсичне материје које уништавају биљни и животињски свијет и које канцерогено дјелују на становништво)

ЧИШЋЕЊЕ И ТРАЈНА ЗАШТИТА ЗЕМЉИШТА( врло једноставно,локалне управе,удружеља грађана,становништво, све праћено невиђеном медијском пропагандом и за два мјесеца имамо 100% чисто земљиште у РС)

ЗА ОВО КАТАСТРОФАЛНО СТАЊЕ ОПТУЖУЈЕМО СВЕ ДОСАДАШЊЕ ВЛАСТИ У РС КАКО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКО И НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ !!!

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ

-све ово је тако једноставно и могуће постићи кад неко хоће.Сигурни смо да су ово досадашље власти знале али нису имали времена да мисле и раде на овоме од такмичења ко ће више покрасти и купити (читај уништити фирми које је народ деценијама стварао)
-сада нам је остало ово мало шуме,плодног земљишта,ријека и језера и пошто је све друго разорено и покрадено сада је ред на ово побројано
-ово вам одговорно тврдимо јер имамо сигурна сазнања и наши чланови ће то у наредном периоду износити чињенично у свим регијама РС

КАО ОДГОВОРНА ПАРТИЈА ЗАДОВОЉНИ СМО ДРЖАВОТВОРНОМ ПОЛИТИКОМ КОЈА СЕ ВОДИ НА ЗАШТИТИ ВИТАЛНОГ НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРЕСА СРПСКОГ НАРОДА И ЗАШТИТОМ ИНТЕРЕСА РС ЊЕНИХ НАРОДА И ГРАЂАНА !!

Очекујемо од владе РС и медија да сутра крену у акцију да се кампања у што краћем времену и на квалитетен начин проведе свакодневно како би неке послове могли урадити већ у прољеће а друге који изискују мало више времена да добро припремимо и кренемо на вријемe.

"ОНАЈ КО ЗНА ДА ОСМИСЛИ ОН ЗНА И ДА ОСТВАРИ" ријечи су великог Волта Дизнија

КАО РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗНАМО ШТА ХОЋЕМО АКО ОВУ СТРАТЕГИЈУ ПРИХВАТИМО А ОНА ЈЕ ЈЕДИНО МОГУЋА ОНДА ЋЕ МО ЗДРАВО И БОГАТО ЖИВЈЕТИ И НЕЋЕМО ОВИСИТИ НИКАД ОД ДРУГИХ.

Никола Лазаревић предсједник Еколошке партије РС0 КОМЕНТАРА

 1. Еколошка партија би у ствари била Партија зелених. Е, код нас Срба, та боја није баш популарна, па партија никако да пријеђе цензус.

  Ми смо еколошка држава као и Црна Гора – немамо индустрију !

  А смећа ће увијек бити, џаба…

 2. Време је за акцију

  нема вама више спаса, ја сам србин, спреман дечко
  са мном брате нема шала

  http://www.youtube.com/watch?v=sNH-Kms497A

  :P:P

  иначе,осим слогана, потпуна подршка поготово за колекторе. мада, немају они баш неке шансе за акцију. у граду у коме се бар трећина становника никад није окупала на Врбасу и гдје људи радије сједе у пластеницима испред улаза у кафану и грију се на плин и прдеж, сасвим је нормално срати у ријеку. која је, штоно веле, пре`ладна за купање, а мош се и утопити. Најбоље кад кажу Бања лука град зеленила, жена.. Кад погледаш уз Врбас од Буџака или већ од Ребровца, видиш да је то у ствари град шупака. Тако би га требали и звати. Ето зелени, посликајте оне „водопаде и притоке“ и покрените кампању Бања Лука – град шупака. Или „Бања Лука град жена – које серу ко ненормалне“.

 3. rammstein, 18.03.2012. 13:33:13

  Колико ми је познато, овај Лазаревић је из твог краја !

  Ко је он, чиме се бави ? Упоран је као мазга, толико пута изаћи на изборе и толико пута изгубити, али се не предаје и то поштујем !

 4. Увјек ме фасцинирао овај господин ако буде водио кампању као прошле изборе и ако се ништа значајније не деси код водећег двојца ова странка ће имати мој глас, под условом да будем овде на дан избора.

 5. rammstein, 18.03.2012. 13:53:23

  Znas ga dobro ramsteine, ovog lopova treba raskrinkati!
  Ko mu uopste daje novac da se stalno i uporno prijavljuje na izbore?
  Za prošle opšte izbore je u Bijeljini prodao sve svoje biračke odbore Mladenu Savicu, a sve uz pomoc predsednika opstinske izborne komisije Žike Krunica. I on se tako prijavi i rasproda svoja mjesta posmatraca i članova biračkih odbora i sad ovde prica o ekologiji! Zbog ovakvih kretena su izbori namjesteni i nerealni, zbog ovakvih kretena se to zove izborni inzenjering. Evo nek mu redakcija da moje podatke pa nek me tuzi. Imam na pismeno dokaze da je sva ova mjesta prodao drugim strankama. Boze, da li on uopste ima i jednog clana u toj svojoj stranci?