Еко центар Бијељина: На прољеће уређивање

Интензивнији радови на уређењу еко центра „Језера“ у Бијељини очекује се од марта наредне године, када ће бити познат одговор на расписана два јавна позива за финансирање еко-центра – рекла је предсједница Еколошког удружења „Еко-пут“ Снежана Јагодић Вујић. Она је додала да је велики дио посла успјешно завршен, али да тек предстоји озбиљан рад на […]

среда, новембар 30, 2011 / 07:55

Интензивнији радови на уређењу еко центра „Језера“ у Бијељини очекује се од марта наредне године, када ће бити познат одговор на расписана два јавна позива за финансирање еко-центра – рекла је предсједница Еколошког удружења „Еко-пут“ Снежана Јагодић Вујић.

Она је додала да је велики дио посла успјешно завршен, али да тек предстоји озбиљан рад на коначном уређењу овог центра.

"Током ове године реализоване су волонтерске акције чишћења и крчења терена, формирања трим-стазе за шетање, уређивање еко-кампа, стварање простора за одмор и купање", рекла је Јагодић Вујић.

Очекује се да ће идуће године у овом еколошком центру еколошка патрола Бијељине добити своје прво сједиште.

Еко-центар "Језера“ простире се на 2,5 хектара и чини га систем језера, природних бара мртваја и великог вјештачког језера са пратећом обалом и шумским појасом. Предвиђен је за едукацију, истраживање и практичан рад на терену у природи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *