Еклстон осумњичен за давање мита

Први човјек формуле 1 Берни Еклстон осумњичен је у Њемачкој да је подмитио једног банкара током продаје власничких права над овим такмичењем 2006. године. Герхард Грибковски, који је био задужен за продају удјела "Бајерл ЛБ-а" у формули 1, оптужен је да је примио мито од 44 милиона долара. Тужилаштво наводи да је Еклстон заузврат од […]

среда, 20 јула, 2011 / 20:22

Први човјек формуле 1 Берни Еклстон осумњичен је у Њемачкој да је подмитио једног банкара током продаје власничких права над овим такмичењем 2006. године.

Герхард Грибковски, који је био задужен за продају удјела "Бајерл ЛБ-а" у формули 1, оптужен је да је примио мито од 44 милиона долара.

Тужилаштво наводи да је Еклстон заузврат од његове банке добио провизију од 41,4 милиона долара, као и велику уплату у свој породични траст.

Еклстон је изразио очекивање да ће бити ослобођен свих оптужби.

Суд у Њемачкој сада ће одлучити да ли ће Грибковском бити суђено по предоченим оптужбама.

Компанија "Бајерн ЛБ" продала је свој удио у формули 1 приватној групи "ВЦВ капитал партнерс", која и даље посједује комерцијална права на овај спорт.

"ЦВЦ" наводи да није упознат са било каквим наводним исплатама Грибковском. Ова компанија откупила је већинска права на формулу 1 од Еклстоновог породичног траста и групе инвестиционих банака.

Еклстон је и даље највиши извршни званичник и велики дионичар формуле 1.Оставите одговор