Еклстон не би продавао Формулу 1

Први човек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је да „најбржи циркус“ није на продају након спекулација да ће корпорација Руперта Мардока покушати да откупи права на тај спорт. Амерички медијски магнат Руперт Мардок озбиљно је заинтересован за Формулу 1, о чему говори оснивање конзорцијума "Њуз" корпорације и италијанског "Ексора", који би могао да преузме трке […]

петак, мај 6, 2011 / 08:21

Први човек Формуле 1 Берни Еклстон рекао је да „најбржи циркус“ није на продају након спекулација да ће корпорација Руперта Мардока покушати да откупи права на тај спорт.

Амерички медијски магнат Руперт Мардок озбиљно је заинтересован за Формулу 1, о чему говори оснивање конзорцијума "Њуз" корпорације и италијанског "Ексора", који би могао да преузме трке формуле.

Еклстон, уједно и извршни директор приватног акционарског друштва "ЦВЦ Партнерс", рекао је да садашњи власници нису заинтересовани за продају.

"ЦВЦ Партнерс" је 2005. године платило 1,7 милијарди долара за организацију трка, а актуелни уговор истиче следеће године.

Мардокова "Њуз" корпорација посједује новине у Аустралији, Британији и Сједињеним Америчким Државама, филмски студио "20 Сенлери Фокс", телевизијске мреже "Фокс", друштвену мрежу "Мајспејс" и издавачку кућу "ХарперКолинс". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *