ЕК: Нема Маршаловог плана за Европу

Европска комисија демантовала је данас да се у Бриселу спрема 200 милијарди евра тежак пакет за инфраструктурни развој Европе по угледу на Маршалов план, о чему су писали неки свјетски листови. "Ријеч је о шпекулацији, наведене бројке немају утемељење у стварности", изјавила је порпаролка Комисије Пија Аренкилде на редовној конференцији за новинаре у Бриселу. "ЕУ […]

понедељак, април 30, 2012 / 19:50

Европска комисија демантовала је данас да се у Бриселу спрема 200 милијарди евра тежак пакет за инфраструктурни развој Европе по угледу на Маршалов план, о чему су писали неки свјетски листови.

"Ријеч је о шпекулацији, наведене бројке немају утемељење у стварности", изјавила је порпаролка Комисије Пија Аренкилде на редовној конференцији за новинаре у Бриселу.

"ЕУ већ има план за привредни раст, а то је стратегија Европа 2020", рекла је Аренкилде.

Портпаролка Комисије је овим демантовала писање шпанског дневника "Ел Паис", који је јуче објавио да Брисел припрема пакет за развој од 200 милијарди евра по угледу на Маршалов план којим је после Другог свјетског рата омогућен економски опоравак разорене Европе.

Аренкилде је нагласила да мјере штедње и строга фискална политика нису у супротности са програмом привредног раста. "То су ствари које се међусобно допуњују", закључила је она. 0 КОМЕНТАРА

  1. 200 milijardi eura za infrastrukturni razvoj Evrope? To ne bi bilo dovoljno samo za md rs. Nas predsjednik bi to sa svojom bandom procerdao za tri dana. Taj bi otvarao diplomatska predstavnistva i agencije i po marsu i po veneri.
    Cijelu Evropu bi doveo na prosjacki stap . Zaboravio goljo kada je imao samo kucu pod hipotekom , plugove i mesrasku sataru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *