Ејми Вајнхаус 18. јуна у Београду

Британска пјевачица Ејми Вајнхаус одржаће концерт 18. јуна на простору Доњег града Београдске тврђаве, најавио је данас организатор „Авалон продукција”. Вајнхаусова је после успјешног првјенца „Франк” (2003), статус свјетске џез-поп-соул звијезде потврдила другим албумом „Бек ту Блек” (2006), за који је зарадила пет „Гремија”, али је потом, умјесто новом музиком, више скретала пажњу јавности ексцентричним […]

четвртак, март 3, 2011 / 08:42

Британска пјевачица Ејми Вајнхаус одржаће концерт 18. јуна на простору Доњег града Београдске тврђаве, најавио је данас организатор „Авалон продукција”.

Вајнхаусова је после успјешног првјенца „Франк” (2003), статус свјетске џез-поп-соул звијезде потврдила другим албумом „Бек ту Блек” (2006), за који је зарадила пет „Гремија”, али је потом, умјесто новом музиком, више скретала пажњу јавности ексцентричним понашањем.

Пјевачица хитова „Валери”, „Стронгер Ден Ми”, „Ју Ноу ајм но гуд” или „Лав из a лузинг гејм”, последњих година постала је озлоглашена по отказивањима и прекидањима бројних наступа, због проблема са дрогом и алкохолом.

Вајнхаусова је правила паузе у каријери ради лечења од болести зависности, а у последње време имала је неколико концерата у децембру у Русији и у јануару у Бразилу, као и један у фебруару у Дубајиу.

Прошлог септембра се вратила у студио да сними обраду пјесме „It’s My Party” из 1963. године, за новембарски албум „Q: Soul Bossa Nostra” у част легендарног продуцента и композитора Квинсија Џоунса.

Вајнхаусова је уз то љетос најавила да ће јануара 2011. године објавити трећи албум, што се није обистинило.

„Ејми ради на идејама за трећи албум. Још не знамо како ће пјесме звучати и шта ће стихови рећи. Али будите сигурни да ће још једном свијет да сједне и слуша”, наводи се сада на њеној званичној страни www.аmywinеhоusе.com.

Поред Београда, Вајнхаусова је на свом сајту најавила још концерте 22. јуна у Атини, 8. јула у Билбау и 18. јула у Луки у Италији. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *