Египћани поново на трговима

Египатски демонстранти су поставили логоре на трговима у градовима широм земље и обећали да их неће напустити док привремене војне власти сасвим не демонтирају режим свргнутог предсједника Хоснија Мубарака. Египатски демонстранти су поставили логоре на трговима у градовима широм земље и обећали да их неће напустити док привремене војне власти сасвим не демонтирају режим свргнутог […]

недеља, 10 јула, 2011 / 18:10

Египатски демонстранти су поставили логоре на трговима у градовима широм земље и обећали да их неће напустити док привремене војне власти сасвим не демонтирају режим свргнутог предсједника Хоснија Мубарака.

Египатски демонстранти су поставили логоре на трговима у градовима широм земље и обећали да их неће напустити док привремене војне власти сасвим не демонтирају режим свргнутог председника Хоснија Мубарака.

Демонстранти такође траже да се пред суд изведу одговорни за убиства око 900 људи током побуне којом је 11. фебруара свргнут Мубарак.

Шатори су се појавили на трговима у Каиру, Александрији и Суецу, али и у удаљенијим градовима, да би се повећао притисак на војни савјет који Египат треба да поведе ка демократији.

Усхићење по свргавању Мубарака после 18 дана масовних протеста претворило се у масовно незадовољство да је "револуција" заустављена, а многи се жале да иако су Мубарак и неколико кључних људи изгубили власт, кључни елементи његовог режима остају у правосуђу, полицији и државној служби.Оставите одговор