Египат: Хаос на каирском тргу Тахрир

Египатска полиција и данас се жестоко сукобила са око 5.000 демонстраната на тргу Тахрир у Каиру који траже да владајући Војни савјет тачно саопшти датум када ће препустити цивилној влади надлежност за управљање земљом. Полиција у опреми за разбијање демонстрација користила је сузавац и гумене метке да би растјерала учеснике протеста, а они су узвраћали […]

недеља, 20 новембра, 2011 / 16:47

Египатска полиција и данас се жестоко сукобила са око 5.000 демонстраната на тргу Тахрир у Каиру који траже да владајући Војни савјет тачно саопшти датум када ће препустити цивилној влади надлежност за управљање земљом.

Полиција у опреми за разбијање демонстрација користила је сузавац и гумене метке да би растјерала учеснике протеста, а они су узвраћали каменицама, узвикујући "Слобода, слобода".

На тргу Тахрир зачео се 18-дневни протест који је у фебруару довео до пада ауторитарног режима предсједника Хоснија Мубарака, коме се тренутно суди.

Тамо су у суботу поново избиле демонстрације, током којих су два човјека убијена а 676 је повријеђено. Слични протести избили су и у другим градовима Египта, само осам дана пред прве парламентарне изборе у земљи послије Мубараковог пада.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *