Егереши: Уд. војвођанских градова и општина није корак ка отцјепљењу

Предсједник Скупштине Војводине Шандор Егереши назвао је "глупостима без граница" инсинуације опозиционих партија да је иницијатива за формирање асоцијације војвођанских градова и општина још један корак ка отцјепљењу Војводине од Србије. Егереши је објаснио да повезивање војвођанских градова и општина није страначко питање, већ интерес грађана Војводине. "Удружени војвођански градови и општине значе лакше и […]

понедељак, 25 јула, 2011 / 11:04

Предсједник Скупштине Војводине Шандор Егереши назвао је "глупостима без граница" инсинуације опозиционих партија да је иницијатива за формирање асоцијације војвођанских градова и општина још један корак ка отцјепљењу Војводине од Србије.

Егереши је објаснио да повезивање војвођанских градова и општина није страначко питање, већ интерес грађана Војводине.

"Удружени војвођански градови и општине значе лакше и ефикасније конкурисање код европских фондова", објаснио је Егереши у изјави за новосадски "Дневник".

Предсједник покрајинског парламента најавио је недавно да би асоцијација војвођанских градова и општина требало да буде основана на јесен. Идеја о формирању ове асоцијације покренута је крајем маја у војвођанској Скупштини.