Ефбиховски обрачуни: Оптужбе да се Турковићева вакцинисала у Хрватској

Све су гласније приче како је министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић недавно примила прву дозу вакцине против корона вируса у сусједној Хрватској, пише ефбиховски портал ПРЕСС.

четвртак, 4 марта, 2021 / 21:29

Турковић, као што је познато од раније, поред босанскохерцеговачког држављанства има и држављанство Републике Хрватске. У сусједној земљи министрица вањских послова БиХ, према изјави о имовинском стању, а коју је личну попунила, у свом власништву има стан у Загребу.

У политичким круговима већ данима се спекулише како је Турковић искористила држављанство Републике Хрватске како би примила вакцину против корона вируса "јер једноставно није могла чекати да неспособна власт у Босни и Херцеговини набави вакцине".

Портал ПРЕСС контактирао је минисатрку Турковић с поруком да намјеравају објавити информацију о томе да је примила вакцину против корона вируса у Хрватској. Од министарке Турковић, прије објаве тог текста, јасно су тражили да демантује наводе о вакцинисању у Хрватској, међутим она је то одбила.

Уколико се испостави да је министрка Турковић примила вакцину у Хрватској то ће представљати прави политички скандал. Дијелом због тога јер је дио власти неспособне да обезбиједи вакцине, а још више јер је критиковала донацију вакцина из Србије, ријечима да су у питању неквалитетне вакцине "какве смо и сами могли набавити".