Ефбих са бироа узима 2000 људи да ради око поплава

Агенција за рад и запошљавање БиХ, сагледавајући стање послије катастрофалних поплава, изразила је спремност да у координацији са заводима за запошљавање Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта и свим институцијама у области тржишта рада у БиХ ради на санирању посљедица настале штете. Федерални завод за запошљавање са ресорним министарством и Владом Федерације БиХ припрема […]

четвртак, 22 маја, 2014 / 08:25

Агенција за рад и запошљавање БиХ, сагледавајући стање послије катастрофалних поплава, изразила је спремност да у координацији са заводима за запошљавање Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта и свим институцијама у области тржишта рада у БиХ ради на санирању посљедица настале штете.

Федерални завод за запошљавање са ресорним министарством и Владом Федерације БиХ припрема израду Програма ангажовања незапослених на активностима уклањања посљедица разорних поплава у БиХ.

Планирано је да у првој фази буде ангажовано око 2.000 незапослених на рок од три мјесеца, којима ће се уз минималну плату бити уплаћено и пензијско осигурање, саопштено је из Агенције за рад и запошљавање БиХ.

Сличне активности разматрају се и у Републици Српској и Брчко дистрикту, гдје би се кроз постојеће програме јавних радова могла ангажовати радна снага са евиденције незапослених на пословима чишћења и отклањања посљедица насталих усљед поплава.

"Тиме би се дао допринос нормализацији прилика у поплављеним подручјима у БиХ, а истовремено би незапослени са евиденција завода и служби запошљавања били радно ангажовани за одређени период, што је нарочито важно за лица са нижим степеном образовања", истиче се у саопштењу.

Агенција је спремна и да од служби за запошљавање чланица ЕУ и осталих земаља са којима има одличну сарадњу сагледа могућност финансијске помоћи за обнову просторија завода и служби за запошљавање у БиХ који су оштећени у поплавама, као и средства за провођење активних мјера за запошљавање које би помогле обнови крајева који су уништени поплавом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *