Џозеф Бајден: Легализовати дрогу или не

Амерички потпредсједник Џозеф Бајден могао би се наћи под притиском током своје посјете земљама Латинске Америке да јасно изнесе свој став у вези са питањем за који САД нису заинтересоване – легализацију односно декриминализацију дроге. Предсједници Костарике, Гватемале, Салвадора, Колумбије и Мексика боре се са повећаним насиљем у вези са дрогом. У том смислу они […]

недеља, 4 марта, 2012 / 18:51

Амерички потпредсједник Џозеф Бајден могао би се наћи под притиском током своје посјете земљама Латинске Америке да јасно изнесе свој став у вези са питањем за који САД нису заинтересоване – легализацију односно декриминализацију дроге.

Предсједници Костарике, Гватемале, Салвадора, Колумбије и Мексика боре се са повећаним насиљем у вези са дрогом. У том смислу они сматрају да је легализација дроге тема о којој треба размислити.

Аргентина, Уругвај, Перу и Мексико већ дозвољавају кориштење мале количине марихуане за личну конзумацију, док лидери Бразила и Колумбије разматрају алтернативе затварању наркомана.

И бизнисмени разматрају овај проблем.

У фебруару, група банкара, болничких и правних експерата организовала је конференцију о политици према проблему дроге у Мексико Ситију која је окончана закључком да актуелне политике не дају резултат и да су потребне промјене.

Бајден данас путује у Мексико и у Хондурас.0 КОМЕНТАРА