Џонсон: Супер смо одрадили вакцинацију, цијело Европско првенство у фудбалу може код нас

Европско првенство је све ближе, а све је ближе и одлука да ће се оно играти у Великој Британији?

уторак, 2 марта, 2021 / 13:14

Није немогуће, о томе је сада говорио и премијер Борис Џонсон, а велики разлог у корист тога јесте и успјешна вакцинација људи широм Велике Британије.

Пандемија корона вируса је већ довољно проблема направила за УЕФА, која је ЕУРО 2020 морала да одложи за годину дана и смјести га у љето 2021. године.

Ипак, како се оно одржава у 12 градова од Даблина до Бакуа, широм Европе, већ мјесецима постоје приче да би Енглези били заинтересовани да баш они преузму одржавање читавог турнира на Острву.

А сада је тако нешто све реалније.

Велика Британија је претходног викенда пребацила број од 20.000.000 вакцинисаних људи против корона вируса, а премијер Борис Џонсон је толико еуфоричан да је чак спреман да понуди да та земља угости више од саме завршнице Европског првенства.

Лондон и Глазгов су два британска града која треба да буду домаћини турнира, с тим што би се и полуфинала и финале играли на "Вемблију". Али како ће од 17. маја у Енглеској стадиони бити отворени за навијаче, постоји могућност да они добију далеко више мечева за организацију такмичења.

"Ми смо свакако домаћини Еура. Домаћини полуфинала и финала. Ако желе да се и други мечеви играју код нас, ми смо за", рекао је Џонсон одушевљено и најавио да ће се Велика Британија озбиљно борити и да буде домаћин Свјетског првенства 2030. године.

Остаје да се види како ће УЕФА реаговати, која полако постаје све свјеснија да ће организација Европског првенства у 12 земаља бити практично немогућа мисија. Наравно, питање је и како ће други градови домаћини који су планирани и који су градили стадионе за ово такмичење на крају реаговати.