Џон Трбосјек хаковао геј-стрејт алијансу

Још један домаћи сајт је током јучерашњег дана добио натпис „Hacked by John The Ripper“. Овога пута ради се о сајту Геј стрејт алијансе на адреси www.gsa.org.rs.  И на њему, као и недавно хакованим сајтовима Социјалистиче партије Србије и Лиге социјалдемократа Војводине, налази захтјев предсједнику Борису Тадићу за расписивањем избора, али се овога пута завршава […]

субота, април 23, 2011 / 19:45

Још један домаћи сајт је током јучерашњег дана добио натпис „Hacked by John The Ripper“. Овога пута ради се о сајту Геј стрејт алијансе на адреси www.gsa.org.rs.

 И на њему, као и недавно хакованим сајтовима Социјалистиче партије Србије и Лиге социјалдемократа Војводине, налази захтјев предсједнику Борису Тадићу за расписивањем избора, али се овога пута завршава питањем "Ко је следећи?".

У званичном саопштењу ове организације наводи се да се ради о другом нападу на њихов сајт у последњих седам дана.

Иначе, Џон Д Рипер је назив софтвера који се користи за разбијање лозинки, и сматра се једним од најпопуларнијих алата те врсте.

Да подсјетимо, недавно је хакован и сајт Вишег јавног тужилаштва, а прије два дана је ухапшено петоро осумњичених за тај напад.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *