Џомбић: Влада ће помоћи да Жељезнице РС не оду у стечај

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас у Добоју да је спреман да помогне да предузеће „Жељезнице РС“ не оде у стечај. "Жељезнице РС су на корак од стечаја. Спреман сам да им помогнем да не би отишли у стечај", рекао је Џомбић уочи састанка са Управом и Штрајкачким одбором овог предузећа. Премијер […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 20:53

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас у Добоју да је спреман да помогне да предузеће „Жељезнице РС“ не оде у стечај.

"Жељезнице РС су на корак од стечаја. Спреман сам да им помогнем да не би отишли у стечај", рекао је Џомбић уочи састанка са Управом и Штрајкачким одбором овог предузећа.

Премијер РС рекао је да је циљ његове данашње посјете сједишту "Жељезница РС" у Добоју да чује захтјеве шест синдиката и Штрајкачког одбора овог предузећа.

 

Предсједник Штрајкачког одбора Златко Марин рекао је да Влада РС и управа жељезница још нису понудиле минимум за рјешавање штрајкачких захтјева и да очекује да ће се то догодити на вечерашњем састанку.

"Надам се да ћемо ријешити проблем, јер штрајк већ траје прилично дуго и губици у привреди Српске су велики. Мислим да је Влада начинила одређени минимум који ће нам бити представљен данас, а ако се то не деси, наставићемо са штрајком", рекао је Марин.

Како је Срни раније речено у Бироу Владе РС, у посјети сједишту "Жељезница РС", осим премијера Џомбића, боравиће и министар финансија Зоран Тегелтија, те министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

 

Портпарол ЖРС Миланка Стаменић потврдила је да ће се представници Владе састати са управом предузећа и штрајкачким одбором. "Циљ посјете је изналажење дугорочног рјешења за превазилажење тешког стања у ЖРС. Долазак премијера Александра Џомбића јасно показује спремност Владе да се додатно укључи у проблематику и помогне Жељезницама", рекла је Стаменићева.

"Жељезнице РС" почеле су штрајк 7. фебруара јер им менаџмент предузећа дугује 21 милион КМ.

Током константних преговора са управом ЖРС, у којима су учествовали и представници Владе РС, штрајкачки одбор предузећа одустао је прошле седмице од тоталне обуставе саобраћаја на пругама Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *