Џомбић види побједу у затварању брчанске канцеларије ОХР

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић поздравио је затварање канцеларије ОХР-а у Брчком, истакавши да је то велика политичка побједа. "Сасвим је сигурно да је дошло вријеме да ОХР оде из БиХ и да препусти домаћим снагама да уређују односе, те да се одрећују како и на који начин уређивати БиХ и какав ће она […]

петак, август 31, 2012 / 23:45

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић поздравио је затварање канцеларије ОХР-а у Брчком, истакавши да је то велика политичка побједа.

"Сасвим је сигурно да је дошло вријеме да ОХР оде из БиХ и да препусти домаћим снагама да уређују односе, те да се одрећују како и на који начин уређивати БиХ и какав ће она имати пут у будућност", истакао је Џомбић у изјави новинарима у Бањој Луци.

Он је изразио наду да ће ОХР отићи из БиХ и домаћим снагама оставити да сами одлучују о својој судбини.

Канцеларија ОХР-а у Брчком данас ће бити затворена, док ће процес супервизије потрајати још неко вријеме.

"Овим поводом у Брчком неће бити уприличена никаква свечаност, нити конференција за новинаре", рекла је Срни портпарол ове канцеларије Драгана Кнежевић.

Савјет за провођење мира је на мајском засиједању донио одлуку да канцеларија буде затворена 31. августа, да супервизија буде настављена, као и да Арбитражни трибунал у Вашингтону, задужен за евентуалне спорове у вези с дистриктом Брчко, и даље настави с радом.Оставите одговор