Џомбић пожурује здравствени пројекат са Јужном Корејом

Предсједник Владе Републике Српске, Александар Џомбић, изразио је данас спремност за брзу реализацију пројекта, вриједног 30 милиона долара у области здравства, у сарадњи са Републиком Корејом. Након разговора са корејском делегацијом у Бањој Луци, Џомбић је рекао да ће се највећи дио ове инвестиције о дносити на Клинички центар Бања Лука, али и друге здравствене […]

петак, 15 јула, 2011 / 13:51

Предсједник Владе Републике Српске, Александар Џомбић, изразио је данас спремност за брзу реализацију пројекта, вриједног 30 милиона долара у области здравства, у сарадњи са Републиком Корејом.

Након разговора са корејском делегацијом у Бањој Луци, Џомбић је рекао да ће се највећи дио ове инвестиције о дносити на Клинички центар Бања Лука, али и друге здравствене институције широм РС.

Министар здравља и социјалне заштите РС, Ранко Шкрбић, нагласио је да би, захваљујући пројекту који треба да буде ратификован, до краја године, требало омогућити наставак градње и комплентног опремања јужног крила бањолучког Клиничког центра.

Представник корејске делегације, Ким Сонг Сик, који је и члан националног парламента, изразио је наду да ће и овај, трећи заједнички пројекат, бити успјешно реализован на добробит здравственог система РС и резултирати даљим развојем сарадње и пријатељства Кореје и РС.