Џомбић повео делегацију у Пољску

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић предводи делегацију РС која је данас отпутовала у тродневну посјету Пољској гдје ће имати више састанака са званичницима пољске Владе. У делегацији са премијером Џомбићем су министри индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић и саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, те директор "Жељезница РС" Драган Савановић, саопштено је из Бироа […]

недеља, 4 марта, 2012 / 18:07

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић предводи делегацију РС која је данас отпутовала у тродневну посјету Пољској гдје ће имати више састанака са званичницима пољске Владе.

У делегацији са премијером Џомбићем су министри индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић и саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, те директор "Жељезница РС" Драган Савановић, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Осим са званичницима Владе Пољске у Варшави, делегација из Републике Српске имаће састанке са представницима неколико пољских компанија које су већ изразиле интерес за улагања у Српску.

Премијер Џомбић ће сутра посјетити компаније "Еко инстал" (Eco Instal) и "Европејски конзорцијум колејове вагон" (Europejskie Konsorcium Kolejowe Wagon).0 КОМЕНТАРА

  1. Ко су ти „званичници Владе Пољске“ са којима ће се састати? Па, Џомбић је, наводно, премијер РС, не би ли требало да се састане са тамошњим премијером (именом и презименом, ако је у званичној и службеној посети!А где му је министарка за економске односе и европске интеграције Цвијановићка?

    Иду у компанију за вагоне „које су већ изразиле интерес за улагања у Српску“. Хоће ли купитио ЖРС?

    Је ли делегација РС у Пољску отпутовала возом ЖРС или авином „Скај Српска“ са аеродрома Маховљани?

  2. Био сам осамдесетих у Пољској . Водио сам и ја делегацију,студенти као и ја. Са 100 КМ могао си да трошиш 7 дана као шеик.

    Наручимо боцу најбољег вина у једном хотелу. Они нам донесу грашевину . Кажу, то је најбоље и најскупље. Па ми то ни код куће не пијемо, имамо бољих вина. Тамо смо морали.

    За кратко вријеме ситуација се промијени. Прешишаше нас Пољаци. Грашевина је добра, поготово кад је има !