Џомбић отворио ФИС куп на Јахорини

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић вечерас је у хотелу Бистрица свечано отворио међународно такмичење у алпским дисциплинама „Фис куп Јахорина 2011“ на којем учествује 80 такмичара из 10 земаља. Премијер Џомбић је изразио задовољство што је Влада РС помогла одржавање овог међународног такмичења на Јахорини са 70.000 КМ, изразивши спремност да увијек подржи међународна […]

среда, март 2, 2011 / 06:51

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић вечерас је у хотелу Бистрица свечано отворио међународно такмичење у алпским дисциплинама „Фис куп Јахорина 2011“ на којем учествује 80 такмичара из 10 земаља.

Премијер Џомбић је изразио задовољство што је Влада РС помогла одржавање овог међународног такмичења на Јахорини са 70.000 КМ, изразивши спремност да увијек подржи међународна спортска такмичења на овој олимпијској планини.

"До сада смо у развој туристичких потенцијала Јахорине уложили 26 милиона КМ, а у будућности имамо намјеру да путем обвезница помогнемо улагање још 15 милиона КМ за вјештачко осњежавање и изградњу још једног шестосједа", рекао је Џомбић обраћајући се пристунима.

Премијер Џомбић је напоменуо да ће Влада настављати да улаже напоре и ради на томе да се на Јахорини у будућности одрже и такмичења европског и свјетског купа.

Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић поздравила је спортисте из БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније, Хрватске, Грчке, Албаније, Русије и Чешке и нагласила да ће на Огорјелици и Олимпијској стази у слалому и велеслалому снаге одмјерити 46 такмичара и 34 такмичарке.

Технички делегат такмичења Срећнко Јаснешек изразио је задовољсто квалитетом стаза, које је лично обишао, нагласивши да је Јахорина већ угостила олимпијска такмичења и свјетско и европско првенство у скијању.

"Сутра, на старту, сигурно ће бити одлични услови за такмичаре. Јахорина је туристичка дестинација која има будућност са модерним жичарама", рекао је Јасеншек.

Он је изразио наду да ће Јахорина у будућности бити домаћин Свјетског купа у скијању јер је то изузетна прилика за промоцију туристичких потенцијала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *