Џомбић: ИРБ ће наплатити своја потраживања од Боске

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да ће средства Инвестиционо-развојне банке уложена у Робну кућу „Боска“ бити наплаћена. Џомбић је рекао да "Боска" није несигуран пласман, али да у времену када је рађена пројекција није предвиђена правоснажна пресуда у спору са "Крајина осигурањем" од три милиона КМ, с обзиром да је за ову […]

понедељак, 10 децембра, 2012 / 15:30

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да ће средства Инвестиционо-развојне банке уложена у Робну кућу „Боска“ бити наплаћена.

Џомбић је рекао да "Боска" није несигуран пласман, али да у времену када је рађена пројекција није предвиђена правоснажна пресуда у спору са "Крајина осигурањем" од три милиона КМ, с обзиром да је за ову намјену било предвиђено до 1,2 милиона КМ.

"Да смо евентуално дали годину дана дужи грејс период, сада не бисмо имали кашњења у исплати. Међутим, са купцима и менаџментом имамо споразум да до краја године обезбиједе средства и стигну рату која је доспјела у јулу", рекао је Џомбић.

Премијер Српске је прецизирао да је путем обвезница пласирано 15 милиона КМ за "Боску" из чега се извршила њена санација и створила могућност да закупци уђу у објекте, на основу чега "Боска" сада остварује 300.000 КМ прихода мјесечно.

"Уписали смо и хипотеку првог реда, Робна кућа има око 16.000 метара квадратних, ако тај простор у центру града вриједи 1.000 КМ по квадрату, имамо више него стоодстотно обезбјеђење", рекао је Џомбић.

Према његовим ријечима, уколико би дошло до било какве дестабилизације пословања постојећег купца, ИРБ би могла преузети некретнину и закључити уговоре са постојећим закупцима, тако да са 300.000 КМ закупнине може извршити отплату свих обавеза.

Робна кућа "Боска" дугује Инвестиционо-развојној банци по емитованим обвезницама 2,3 милиона КМ.

Конзорцијум компанија "Делта реал естате" и "Зекстра група" из Србије преузео је 2. октобра 2008. године већински државни капитал бањалучке Робне куће "Боска", за који Влади Републике Српске треба да плати три милиона евра.0 КОМЕНТАРА

 1. Да поновимо:

  Ви сте државну робну кућу „Боска“ приватизовали за мале паре 2-3 милиона, затим сте приватној фирми која је купила „Боску“ дали још 15 милиона, али пошто „бивша државна Боска“, а сада „приватна Боска“ вриједи (као простор) више од 16 милиона, то је све у реду…
  Јер „купац“ може мирно да задржи ваших тј. наших 15 милиона и врати нам Боску, ми смо опет на добитку јер сад имамо Боску.
  Па мајумуне, имали смо је и на почетку приче, а имали смо и 15 милиона, којих више немамо…

 2. „Џомбић је рекао да „Боска“ није несигуран пласман, али да у времену када је рађена пројекција није предвиђена правоснажна пресуда у спору са „Крајина осигурањем“ од три милиона КМ, с обзиром да је за ову намјену било предвиђено до 1,2 милиона КМ“

  Pa niste puno fulali …. samo 1,8 miliončića

 3. Џомбић је рекао да „Боска“ није несигуран пласман, али да у времену када је рађена пројекција није предвиђена правоснажна пресуда у спору са „Крајина осигурањем“ од три милиона КМ, с обзиром да је за ову намјену било предвиђено до 1,2 милиона КМ.

  Toooo Џомбааа!
  Ко каже да судови и тужилаштва не раде.
  Само по закону и оштро.x-(

  Ко исплати и зашто неком ј….ом Чичићу 11мил, а ево га тражи још 27… и добиће.

  Јебем ли вам СЕКУ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *