Џомбић или Тегелтија за премијера, Цвијановићева и Мастило министри?

У најужој конкуренцији за мјесто мандатара будуће Владе Републике Српске остали су актуелни министар финансија Александар Џомбић и начелник општине Мркоњић Града Зоран Тегелтија, сазнаје Срна. Срна сазнаје да би министар за економске односе у новој Влади РС требало да буде Жељка Цвијановић, досадашњи шеф кабинета премијера РС, док би Министарство за избјегла и расељена […]

недеља, новембар 21, 2010 / 16:19

У најужој конкуренцији за мјесто мандатара будуће Владе Републике Српске остали су актуелни министар финансија Александар Џомбић и начелник општине Мркоњић Града Зоран Тегелтија, сазнаје Срна.

Срна сазнаје да би министар за економске односе у новој Влади РС требало да буде Жељка Цвијановић, досадашњи шеф кабинета премијера РС, док би Министарство за избјегла и расељена лица требало да води досадашњи потпредсједник РС Давор Чордаш.

Једно од министарских мјеста највјероватније ће добити и актуелни министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић и директор "Службеног гласника РС" Сребренка Голић, док би, према Срнином извору, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде требало да води члан СНСД-а из Бијељине Мирослав Миловановић.

Своје мјесто у будућој влади требало би да задрже министри правде Џерард Селман, здравља Ранко Шкрбић и саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

Срна сазнаје да ће представници Удружења пензионера РС предложити да министар рада и борачко-инавлидске заштите РС буде садашњи директор Фонда за пензијско-инвалидско осигуирање Зоран Мастило.

Предсједник СП Петар Ђокић рекао је Срни да је ова странка затражила од предсједника СНСД-а Милорада Додика два министарска мјеста у будућој Влади РС.

"О којим министарствима је ријеч, биће познато након разговора са новим мандатаром", рекао је Ђокић и додао да ће од новоизабраног премијера тражити да овој странци припадну и нека руководећа мјеста у институцијама РС.

Предсједник ДНС Марко Павић изјавио је у четвртак, након консултација са Додиком, да је ова странка тражила да у новој влади партиципира са три министарска мјеста, али Срна сазнаје да ће Павићева партија добити два.

"Ако добијемо два мјеста у Влади РС, онда ћемо тражити од Додика неку од комбинација на нивоу БиХ и нека руководећа мјеста у институцијама РС", рекао је Павић.

Потпредсједник СДА Рамиз Салкић каже да ће ова странка тражити једно министарско мјесто у Влади, али није прецизирао које.

За сутра је најављен састанак Извршног одбора СНСД-а, а Срна сазнаје да ће на састанку бити ријечи о кандидату за мандатара будуће владе РС и министрима за састав нове владе из СНСД-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *