Џомбић: Буџет не показује реалну слику

БАЊА ЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да РС не подржава Приједлог буџета заједничких институција БиХ, јер не показује реалну слику и потребе.  Он је оцијенио да је Приједлог буџета, који је Предсједништво БиХ јуче усвојило прегласавањем српског члана Небојше Радмановића, предимензиониран и конципиран тако да може угрозити ентитетске буџете. "Сматрам […]

четвртак, април 21, 2011 / 17:20

БАЊА ЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да РС не подржава Приједлог буџета заједничких институција БиХ, јер не показује реалну слику и потребе.

 Он је оцијенио да је Приједлог буџета, који је Предсједништво БиХ јуче усвојило прегласавањем српског члана Небојше Радмановића, предимензиониран и конципиран тако да може угрозити ентитетске буџете.

"Сматрам да одговорност за предлагање оваквог буџета лежи на Савјету министара. Што се тиче РС, ми ћемо задржати фискалну и социјалну стабилност, али нисам сигуран за Федерацију БиХ", рекао је Џомбић новинарима.

Говорећи о продужавању рока за наплату пореза "Нестро групацији" у Рафинерији Брод, Џомбић је навео да је то урађено да би се инвеститору омогућило да испуни обавезе и побољша капацитете рафинерије.

"Сматрамо да смо добили изузетног стратешког партнера и да ће ово пролонгирање наплате допринијети олакшању извршења њихових пословних планова", рекао је Џомбић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *