Џо Бајден у посјети Финској

ВАШИНГТОН – Амерички замјеник потпредсједник, Џо Бајден, отпутовао је јуче из Вашингтона на турнеју током које ће посјетити Русију, Финску и Молдавију, саопштено је из Бијеле куће. У саопштењу се наводи да ће Бајден, који је у пратњи супруге Џил, прво посјетити Хелсинки. "У свакој од ових држава Бајден ће се састати са кључним званичницима […]

понедељак, 7 марта, 2011 / 09:07

ВАШИНГТОН – Амерички замјеник потпредсједник, Џо Бајден, отпутовао је јуче из Вашингтона на турнеју током које ће посјетити Русију, Финску и Молдавију, саопштено је из Бијеле куће.

У саопштењу се наводи да ће Бајден, који је у пратњи супруге Џил, прво посјетити Хелсинки.

"У свакој од ових држава Бајден ће се састати са кључним званичницима са којима ће разговарати о билатерлних, регионалним и међународним питањима", наводи се у саопштењу Беле куће.

Амерички замјеник предсједника ће у четвртак, 10. марта, у Мосвки одржати говор на америчко-руском државном универзитету.

Из Бијеле куће је у фебруару саопштено да Бајденова посјета Москви има за циљ продубљивање америчко-руских односа, док ће у Молдавији амерички званичник пружити подршку демократским и политичким реформама прозападно оријентисане власти у Кишињеву.Оставите одговор