Џипијада у Зворнику:Побједници из Брчког

Проглашењем побједника и подјелом диплома у Зворнику је данас завршена дводневна "Џипијада Зворник 2011", на којој су учествовали такмичари из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије. У укупном пласману, који се бодује за првенство Републике Српске и БиХ, прво мјесто освојила је екипа "4 x 4" из Брчко дистрикта, друго мјесто екипа "Оф роуд рели" […]

недеља, 29 маја, 2011 / 16:37

Проглашењем побједника и подјелом диплома у Зворнику је данас завршена дводневна "Џипијада Зворник 2011", на којој су учествовали такмичари из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

У укупном пласману, који се бодује за првенство Републике Српске и БиХ, прво мјесто освојила је екипа "4 x 4" из Брчко дистрикта, друго мјесто екипа "Оф роуд рели" из Сарајева и треће "Зак" из Зенице.

Побједник трке у хард категорији је Амер Хоџић из Сарајева, други Јасмин Чајдрић из Зенице, а трећи Мухамед Чамџић, екипа "Коњух 4×4". Прво мјесто у софт категорији освојио је Бранко Манојловић, друго Дражен Тешановић, оба из Брчко дистрикта, и треће Игор Шафрадин из Витеза.

Предсједник Сафари секције Рафтинг клуба "Еко Дрина" из Зворника Мишо Благојевић рекао је новинарима да је брдска трка била доста тешка и захтјевна, док је на возилима било доста кварова.

Он је додао да од двадесетак посада са возилима, која су учествовала у трци за бодове, десетак није завршило ткамичење, јер су испали са стазе.

Оцијенивши да је такмичење на "Џипијади 2011" успјешно завршено, Благојевић је рекао да су била и два превртања возила, што се у овом спорту дешава, али да нико није повријеђен.

На овогодишњој "Џипијади" пријавило око педесетак посада, од којих се 20 такмичило за бодове, док су остали учествовали ревијално, ради упознавања брдско-планинске стазе. Брдско-планинском стаза у дужини од 17,5 километара возила се од мјеста Вилчевићи – Рудник – долина Спрече до Зворничке равни.

"Џипијада" је завршено ревијалном вожњом најстаријег џипа марке "газ" из 1956. године, који је возио власник Мишо Благојевића са сувозачем Крстом Цвјетиновићем, оба из Зворника, чија укупна старост са џипом износи 168 година.

Организатор "Џипијаде" је Сафари секција Рафтинг клуба "Еко Дрина" из Зворника, који је обезбједио сву потребну логистику, те ватрогасно, санитетско и возило помоћи на путу. Покровитељ је општина Зворник, а суорганизатор такмичења општинска Туристичка организација.