Џез виртуоз вечерас у Банском двору

БАЊА ЛУКА – Љубитељи експерименталне музике биће у прилици да вечерас у 20 часова у Банском двору чују и виде наступ Михаелa Шифела. Михаел је 2001. године постао најмлађи професор музике у Њемачкој. Тренутно је професор џеза на Франц Лист Конзерваторијуму Вајмару. Његови наступи се одржавају на цијелом свијету, те послије Бање Луке он наступа […]

четвртак, 29 октобра, 2009 / 12:26

БАЊА ЛУКА – Љубитељи експерименталне музике биће у прилици да вечерас у 20 часова у Банском двору чују и виде наступ Михаелa Шифела.

Михаел је 2001. године постао најмлађи професор музике у Њемачкој. Тренутно је професор џеза на Франц Лист Конзерваторијуму Вајмару. Његови наступи се одржавају на цијелом свијету, те послије Бање Луке он наступа у Франкфурту и Берлину, а затим у Калкути, Бангалору и Мубаију у Индији.

Шифел је несвакидашња музичка појава у сваком погледу, коју ће прави љубитељи џеза и школованог звука свакако знати да цијене. У питању је виртуоз на сопственом гласу, те ће посјетиоци бити у прилици да виде и чују како један човјек пјева сам са собом у хору, уз то обављајући дужност сопственог оркестра. Кажемо виде, пошто критике говоре о једнаком таленту за сценски наступ.

Улаз на концерт овог зачуђујућег експерименталног музичара је потпуно бесплатан.Оставите одговор