Џез поетски кабаре у Сарајеву латиницом – као и код куће

Овај пројекат има отворена врата у свим институцијама Српске, а поготово при гостовањима и путовањима. Што не смета да се понекад буде дисидент, али нипошто да се пише азбуком.

субота, април 6, 2019 / 00:48

Ништа овдје нема неуобичајено, осим што ово финансира Република Српска, а преко сваке мјере протежира државна РТРС, која, иначе, све своје програме титлује латиницом. Ово је чисто реда ради, само да уђе у записник на шта се и како троше паре.

Саопштење о том епохалном догађају, када ће се, можете си мислити, први пут доћи до концерта у Сарајеву, доносимо пресловљено, јер има исувише енглеских ријечи да нам се исплати прелашћивати их ка Вуку Стефановићу Караџићу.

Државна умјетност РС

Након европске и регионалне турнеје Јазз Поесy Цабарет ће по први пут 06.априла 2019. одржати свој први концерт у Сарајеву. Наступ ће се одржати у Позоришту младих са почетком у 20:00 часова.

Ради се о уникатном споју ауторске музике и поезије и пјевачких секвенци. Јазз Поесy Цабарет је имао част да својим концертом у Рохан Палаце у Стразбуру затвори пресједавање БиХ савјетом Европе. Успјешни наступи на престижним сценама Санкт Петерсбурга, Београда, Новог Сада, Ниша и други регионалних градова су одлична препорука за сарајевску публику. Једно је сигурно „ово у Сарајеву још нисте видјели“

„Имам много пријатеља који су ме стално критиковали да свирамо по иностранству а не долазимо у Сарајево. Пошто ми је досадило да одговарам да ћемо доћи кад нас неко позове, одлучио сам да сами себе почастимо концертом у Позоришту младих. Нама су од публике битнији људи тако да ће концерт успјети ако буде барем један човјек на сцени и барем један у гледалишту. А сигуран сам да ће бити пуна сала душа спремних на врхунску музику, искрену поезију и љубав.“ – изјавио је Небојша Курузовић, Јазз Поесy ЦабаретОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *