Џенерал моторс врши дубоке резове у Опелу

Амерички произвођач аутомобила "Џенерал моторс" (ЏиЕм) жели да изврши "дубље резове" у свом европском огранку "Опел" пошто се очекује да ће резултати пословања у четвртом годишњем кварталу бити, како је оцијењено, ужасни. "У `Опелу` влада све веће незадовољство и осјећај да `резови` извршени прије двије године нису ишли `довољно дубоко`. Уколико ће бити поправљено стање […]

среда, 8 фебруара, 2012 / 11:52

Амерички произвођач аутомобила "Џенерал моторс" (ЏиЕм) жели да изврши "дубље резове" у свом европском огранку "Опел" пошто се очекује да ће резултати пословања у четвртом годишњем кварталу бити, како је оцијењено, ужасни.

"У `Опелу` влада све веће незадовољство и осјећај да `резови` извршени прије двије године нису ишли `довољно дубоко`. Уколико ће бити поправљено стање у `Опелу` то треба учинити одмах и резови морају да буду дубоки", пише амерички дневник "Вол стрит журнал" позивајући се на неименованог званичника "ЏиЕм".

Њемачки раднички синдикати захтјевају да се компанија држи плана о реструктури објављеног 2009. године у којем се наводи да ће од 48 000 радних мјеста у Европи бити укинуто око 8 000 и да ће бити затворена постројења у Антверпену у Белгији.

Међутим, амерички дневник наводи да се сада разговара о затварању фабрике у Бохуму у Њемачкој, гдје је запослено око 3 100 радника, те у Елесмер Порту у Енглеској гдје ради око 2 100 радника.Оставите одговор