Џејмс: Надам се да ће сезона почети на вријеме

Један од најплаћенијих НБА кошаркаша Леброн Џејмс рекао је да се нада да ће представници лиге, клубова и играча ипак постићи договор око висина плата како би се избјегао "лок-аут” и одлагање почетка сезоне. „У овом тренутку радим као да ће сезона у НБА лиги да почне на вријеме. Вјерујем да ћемо ипак играти, надам […]

петак, 12 августа, 2011 / 14:57

Један од најплаћенијих НБА кошаркаша Леброн Џејмс рекао је да се нада да ће представници лиге, клубова и играча ипак постићи договор око висина плата како би се избјегао "лок-аут” и одлагање почетка сезоне.

„У овом тренутку радим као да ће сезона у НБА лиги да почне на вријеме. Вјерујем да ћемо ипак играти, надам се да ће договор ипак бити постигнут”, казао је играч Мајамија који се тренутно налази на Тајвану.

Почетком јула представници лиге и играча објавили су да нема договора и да ће сезона, у најбољем случају, почети са закашењењем.

Преговори су ипак настављени, али помака нема. Две стране се не слажу око максималних висина годишњих плата, као ни око расподјеле новца које клубови добијају од продаје ТВ и маркетиншких права.

У НБА лиги је већ дошло до „лок-аута” у сезони 1998/1999, која је на крају почела у фебруару 1999. и играла се у „скраћеном” формату.

Тада, као и овог лета велики број играча из НБА лиге пронашао је ангажмане у Европи док је трајао „лок-аут”.