Џафи се једи што је Миле скокнуо до Вучића

Данашња посјета предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика Београду и његов сусрет са предсједником Републике Србије није била ни службена, ни званична посјета у име Предсједништва Босне и Херцеговине, него искључиво приватни чин.

субота, 22 децембра, 2018 / 21:18

Ставови које је Милорад Додик изнио на састанку са предсједником Републике Србије и на конференцији за новинаре, нису, нити се смију сматрати званичним ставовима Предсједништва Босне и Херцеговине.

Заговарање „самоопредјељења Републике Српске“ и тражење за то подршке од предсједника Републике Србије, представља позив на директан настрај на територијални интегритет Босне и Херцеговине, Дејтонски мировни споразум, а тиме и мир у региону.

Угрожавањем Дејтонског мировног споразума се неће довести у питање Босна и Херцегвина, која је постојала и прије Дејтонског споразума, али ће се сигурно довести у питање ентитет Република Српска, који је настао у Дејтону.

Никаквог „самоопредјељења“ било кога у Босни и Херцеговини не може бити. Република Српска може бити једино и искључиво мултиетнички босанскохерцеговачки ентитет.

Све док обавља функцију члана Предсједништва БиХ, Милорад Додик је дужан да поштује Устав и законе БиХ, и да заступа искључиво ставове који су усаглашени унутар Предсједништва БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *