Џафи са Сатлером, Додикова служба се и даље не оглашава

Предсједавајући Предсједништва тзв. Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић разговарао са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером, којег писци саопштења називају Затлером, док је он раније у истим саопштењима био Сатлер.

среда, 23 септембра, 2020 / 08:09

Већ смо најмање два пута писали о томе да се ова пропагандно-протоколарно-политичка полуга у Предсједништву тзв. БиХ, као и БХРТ, са српске стране потпуно испушта ван контроле и употребе, а пажња се усмјерава на то да се на РТРС и Влади РС може радити шта год се жели. Не води се рачуна да је то 2:1 у телевизијама и предсједништвима.

Но, испод Џафијеве шатре ситна књига стиже:

Заједнички је оцијењено да је Босна и Херцеговина од краја априла до данас, унаточ проблемима изазваним пандемијом коронавируса, остварила значајан напредак у испуњавању 14 приоритета из Мишљења Европске комисије.

Наглашена је потреба да се у кратком року уложе додатни напори како би веома брзо била ријешења и питања Закона о јавним набавкама, Закона о сукобу интереса, Закона о ВСТС-у, те усвојена Стратегија за процесуисање ратних злочина.

Предсједавајући Џаферовић је истакнуо да је витални интерес БиХ да се што прије испуне сви приоритети из Мишљења Европске комисије, те је захвалио амбасадору Затлеру за подршку коју пружа у овом процесу.

Теме разговора биле су и регионална сарадња, политички односи у Босни и Херцеговини, као и посјета Предсједништва БиХ Бриселу и разговори са челним људима Европске уније.

Предсједавајући Џаферовић је информисао амбасадора Затлера о ставу Предсједништва БиХ који се односи на тзв Мали Шенген, истакнувши да је Савјет министара задужен да сачини свеобухватну анализу ефеката које би придруживање овој иницијативи имало за нашу земљу. Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић је нагласио да је свака иницијатива која доприноси економском напретку и бољим односима у региону добродошла, али да је битно да тај процес буде под окриљем Европске уније и њених институција.