07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Двоструки косовски аршин: Џафи пише само латиницом и Рашку област назива Санџаком

Саопћење за јавност предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Шефика Џаферовића је стигло само латиницом и у њему он на један мултиетниЋки безобразан начин, Рашку област у Србији назива именом из времена турске окупације – Санџак.

уторак, 30 јуна, 2020 / 15:14

Ником није баш најјасније, осим онима који знају за планско насељавање муслимана из Рашке области у Сарајеву. Пар деценија прије него што је Алија Изетбеговић одлучио да изазове грађански рат, одбијањем да остане у вишенационалној заједници са Србијом, Црном Гором и Македонијом, већ је желио оно што има данас у Ефбиху:

Могућност да муслимани изаберу Жељка Комшића коме год хоће.

Уз то, он би о трошку и Републике Српске да одлучује гдје треба упутити помоћ и да то баш буду његови гласачи из Санџака, а не неки други дио Србије, за коју углавном не да се не сикира, већ њену јужну покрајину третира као независну државу када год је то у могућности.

Такође, не назива је њеним званичним именом Косово и Метохија, већ оним из доба предраспадне СФРЈ, када су у циљу брисања српског поријекла имена покрајине, оставили само Косово, као изведеницу од птице кос.

Сад Џафијево слово.

Црна ли ти латинична тинта, Џафере

Од тренутка погоршања ситуације проузроковане пандемијом корона вируса на подручју Санџака у сталном сам контакту са представницима Бошњачког националног вијећа и другим бошњачким званичницима у Санџаку.

Дијелим забринутост због новонастале ситуације и изражавам солидарност с народом Санџака.

Позивам институције Босне и Херцеговине на свим нивоима да се укључе у обезбјеђивање медицинске и заштитне опреме.

Званичници из Санџака су ме информирали да им је најнеопходнија стручна љекарска помоћ. Стога очекујем да се у Босни и Херцеговини формирају медицински тимови састављени од љекара и другог медицинског особља, које би у сарадњи институција БиХ и Србије, отпутовали у Санџак с циљем пружања помоћи.1 КОМЕНТАР

  1. Умиру на све стране од вируса корона, зашто би то тзв. Санџак био у неком повољнијем положају. Ко су “званичници Санџака“ који информишу г. Џаферовића?.Је ли тзв.Санџак саставни дио Републике Србије или није? Је ли ово што ради г. Џаферовић очигледно мијешање у унутрашње послове друге државе?. Почисти г. у свом дворишту, па онда гледај преко туђе капије. Одговори на изјаву г. Радончића о давању држављанства БиХ неким лицима која то нијесу заслужила, итд.,итд.. Г. Џаферовић се понаша по оној народној “беспослен поп и козлиће кршћава“.

Коментариши