Двоје мртвих мртвих демонстраната у Јемену

Два демонстранта, од којих је један 12-годишњи ученик, погинули су данас на антивладиним протестима у јеменским градовима Сана и Мукала, у интервенцији полиције која је растурила скупове. На демонстрацијама грађани захтјевају оставку предсједника Алија Абдулаха Салеха. У Сани полиција је у зору покренула напад на демонстранте који од 21. фебруара кампују на тргу испред зграде […]

субота, март 12, 2011 / 14:09

Два демонстранта, од којих је један 12-годишњи ученик, погинули су данас на антивладиним протестима у јеменским градовима Сана и Мукала, у интервенцији полиције која је растурила скупове.

На демонстрацијама грађани захтјевају оставку предсједника Алија Абдулаха Салеха.

У Сани полиција је у зору покренула напад на демонстранте који од 21. фебруара кампују на тргу испред зграде Универзитета. Испаљиван је сузавац, а полиција је користила и бојеву муницију да би растјерала окупљене.

Један демонстрант је погинуо а чак 300 је повријеђено од чега 30 рањено ватреним оружјем док је већина отрована гасом за које медицински комитети демонстраната тврде да садрже бојеве отрове.

У Мукали, граду на југоистоку Јемена, полиција је отворила ватру да би растјерала неколико стотина студената који су се окупили у четврти Фова да би пружили подршку протестима у Сани.

Том приликом убијен је 12-годишњи ученик који је изашао на улице заједно са својим школским друговима да би се придружио покрету цивилне непослушности.

Обрачуна између полиције и демонстраната било је и у Адену на југу земље, гдје су демонстранти такође растјерани сузавцима и ватреним оружјем.

Трг испред Универзитета у Сани од почетка протеста у Јемену је упориште демонстраната и мета напада полиције. У протеклих седам дана полиција покушава да се обрачуна са демонстрантима и истјера их са трга.

Један од чланова медицинске комисије коју су формирали демонстранти доктор Хасан ал Јошаи тврди да полиција не баца сузавац већ нервни гас који паралише нервни и респираторни систем и изазива несвестицу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *