Двоглаво-специјално-паралелно: Војска Србије захваљује се Орлу из Српске

Директор Ваздухопловног завода "Орао" Младен Стојановић истакао је да захвалница за успјешну сарадњу у 2021, коју је ово предузеће добило од Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије, представља круну успјешне године, али и обавезу да у наредном периоду Завод буде још активнији и иницира нове активности од обостране користи.

четвртак, 13 јануара, 2022 / 13:44

Стојановићу је командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије генерал-потпуковник Душко Жарковић уручио захвалницу, која је, сматрају у "Орлу", резултат поштовања уговорених рокова и квалитетног рада, препознатог од Министарства одбране Србије.

"То је доказ да главни купац – Министарство одбране Србије може да рачуна на Орао, као поузданог и сигурног партнера за текуће, а и све наредне послове из области ремонта ваздухопловних мотора", објављено је на сајту овог предузећа.

Стојановић је истакао да је протеклу годину обиљежила реализација уговора на ремонту 12 мотора из серије "вајпер".

"Кроз реализацију овог уговора потврдили смо стратешко опредјељење одржавања континуиране сарадње са Министарством одбране Србије, а све с циљем одржавања ваздухопловног тржишно-оријентисаног пословног система, реализације нових заједничких пројеката и побољшања упослености капацитета Орла", рекао је Стојановић.

Он је нагласио да је "Орао" поуздан и стабилан ресурс за одржавање турбомлазних мотора.

"Крајни циљ је да Ратно ваздухопловство Србије спремно преузме све задатке који их очекују у мирнодопским условима, а да њихови пилоти имају поуздане и сигурне моторе и ваздухоплове, те да се на крају радног дана врате живи и здрави својим породицама", рекао је Стојановић.