Двије премијере ДПРС: Орлови рано лете и Пипи Дуга Чарапа

Премијера представе "Орлови рано лете" по мотивима Бранка Ћопића, а у режији једног од најпознатијих београдских редитеља, Југа Радивојевића,  биће одржана у понедјељак, 11. децембра у 19:00.

петак, децембар 8, 2017 / 12:49

Ријеч је о праизведби овог Ћопићевог дјела, чију драматизацију потписује Милица Пилетић.

Овај тим драматурга и редитеља на сцену Дјечијег позоришта РС поставио је и представу "Том Сојер" коју старији основци просто обожавју, па се надамо да ће и ова представа за дјецу старију од 10 година имати исти успјех и одазив публике.

Поред глумаца из ансамбла Дјечијег позоришта РС: Душко МазалицаДраган Вучић, Ђурђа Вукашиновић, Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Слободан Перишић, Жељко Милићевић, Саша Терзић,Драган Бањац, Ана Анђелић, Божана Бијелић, улоге у овом комаду повјерене су и глумцима Ивану Перковићу и Марку Недељковићу.

Асистент редитеља је Југ Ђорђевић, асистент костимографа је Јелена Савић, а кореографију потписује Миљка Брђанин.

Друга премијера заказана је за четвртак, 14. децембар у 18.00. Ријеч је о пригодној празничној представи под називом "Новогодишња журка код Пипи Дуге Чарапе". Ову новогодишњу заврзламу за дјецу писао је глумац и  сценариста, Игор Дамњановић, режију потписује Југ Радивојевић, асистент редитеља је Југ Ђорђевић.

У новогодишњој ноћи кад Деда Мраза нема, Пипи Дуга Чарапа покушава да спаси вече и сачува пакетиће од двојице превараната Капетана Куке и његовог помоћника Гусара. Да ли ће успети!?Хоће ли се Деда Мраз појавити? Дођите и погледајте у представи "Новогодишња журка код Пипи Дуге Чарапе". поручује Југ Ђорђевић

Сценограф је Драгана Мацан Пурковић, костимограф Јелена Савић, а кореограф Миљка Брђанин. Улоге су припале глумцима Дјечијег позоришта РС: Свјетлани Андрић, Зорани Шуман, Александру Бланићу и Драгану Вучићу.

Извођење ове празничне представе пратиће и већ традиционална новогодишња, хуманитарна и културно-забавна мнифестација "Сњешково" која ће бити отворена у недјељу, 17. децембра у 12.00 на платоу испред ДПРС. Церемонија отварања обухвата богат музичкосценски програм за дјецу, а посебан догађај представља долазак кочија са Дједом Мразом и Светим Николом који ће се са неколико реченица обратити присутној дјециа након чега слиједи уручење кључева Дјечијег позоришта Сњешку Бијелићу, домаћину "Сњешкова". Радост малишана наставиће се у простору  "Сњешкова" које је и ове године у другачијем, празничном руху и у којем ће посјетиоци имати прилику да се друже и фотографишу са Дједом Мразом, Светим Николом и Сњешком Бијелићем и наравно на дар добију слаткиш, поклон Владе Републике Српске. Радно вријеме "Сњешкова" је сваки дан од 17. до 29. децембра од 12.00 до 20.00 часова, а у терминима од 12.00, 14.00 и 17.00 биће уприличени и различити културни програми.Оставите одговор