Двадесет година Фудбалског савеза Републике Српске

Фудбалски савез Републике Српске основан је на данашњи дан, 5. септембра 1992. године у Бањалуци. Предсједник ФС РС Миле Ковачевић изјавио је "Гласу Српске" да Савез с поносом обиљежава велики јубилеј, 20 година постојања. "Видљив је напредак у квалитету фудбала Српске, раду Савеза који сваке године напредује по степеник. Вјерујем да је пред нама свијетла […]

среда, 5 септембра, 2012 / 10:18

Фудбалски савез Републике Српске основан је на данашњи дан, 5. септембра 1992. године у Бањалуци.

Предсједник ФС РС Миле Ковачевић изјавио је "Гласу Српске" да Савез с поносом обиљежава велики јубилеј, 20 година постојања.

"Видљив је напредак у квалитету фудбала Српске, раду Савеза који сваке године напредује по степеник. Вјерујем да је пред нама свијетла будућност, мада жалим за неодиграном утакмицом репрезентације Српске са неком селекцијом која би имала ревијални карактер јер нам ФИФА и УЕФА то нису дозволиле", нагласио је Ковачевић.

У ФС РС тренутно су регистрована 334 клуба од којих је 313 великог фудбала, 17 футсал и четири женска фудбалска клуба. Сви заједно броје више од 25.000 регистрованих фудбалера.

Током двије деценије ФС РС на челу Савеза налазила су се тројица предсједника – Бранко Лазаревић из Бијељине, Милан Јелић из Модриче и актуелни први човјек Савеза Миле Ковачевић из Градишке.

Свечана академија поводом 20. рођендана биће одржана 14. септембра у Банском двору у Бањалуци.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор